7 lucruri pe care sa NU le faci niciodata la sala de fitness

Luna ianuarie este una dintre lunile in care salile de fitness sunt mai aglomerate ca niciodata. Toata lumea vrea sa slabeasca si sa fie in forma in noul an asa ca sportul devine un aliat de pret. Totusi, exista un set de reguli de care trebuie sa tii cont pentru a nu ii deranja pe cei alaturi de care te antrenezi.

Nu face zgomote deranjante

Efortul pe care il depui te poate determina sa faci zgomote care ii pot deranja pe cei din jur. Fa tot posibilul sa tii gura inchisa atunci cand ridici greutati, pentru a nu face galagie.

Nu oferi sfaturi pe care nu le cere nimeni

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca nu esti instructor personal si nu ti se cere parerea cu privire la anumite exercitii, nu oferi sfaturi nedorite, pe care nimeni nu ti le-a cerut. Majorittaea oamenilor merg la sala de fitness pentru a face sport, nu pentru a socializa asa ca abtine-te de la comentarii. Concentreaza-te pe ceea ce ai de facut si, daca simti nevoia sa vorbesti, invita-ti o prietena la o cafea dupa antrenament.

Nu iti face dus fara papuci in picioare

Indiferent de cat de curata ar arata cabina de dus de la sala de fitness, nu e indicat sa iti faci dus in picioarele goale. Microbii care se regasesc intr-un dus folosit de zeci de oameni zilnic sunt de-a dreptul dezgustatori. Mai mult decat atat, te poti pricopsi chiar si cu o micoza si sunt sigura ca nu vrei asta. Asadar, asigura-te ca ai intotdeauna o pereche de slapi in geanta inainte de a pleca la sala de fitness.

Nu lasa echipamentul imprastiat

Fie ca este vorba despre greutati, fie ca e vorba de orice alt echipament la comun, nu ai voie sa il lasi imprastiat. Foloseste echipamentul de care ai nevoie, apoi asigura-te ca l-ai pus exact la locul lui. Astfel, nu vei deranja pe nimeni si nu vei fi aratat cu degetul de catre cei din jur.

Nu intarzia la antrenamentele de grup (aerobic, kangoo jumps, pilates)

Daca alegi sa participi la antrenamente de grup, e important sa stii ca punctualitatea este obligatorie. Bineinteles, poti intarzia 1-2 minute, nu este o tragedie, insa daca intarzii mai mult de atat, ii vei deranja pe toti cei prezenti la curs. De asemenea, si instructorul va fi deranjat de intarzierea ta pentru ca va trebui sa se opreasca din ceea ce face ori sa repete anumite lucruri spuse si facute deja.

Nu lasa aparatele pline de transpiratie

Nu e deloc placut sa folosesti un aparat dupa o persoana neglijenta. Asadar, frumos ar fi sa folosesti un prosop cu care sa acoperi aparatul utilizat. Astfel, nu numai ca te protejezi pe tine, dar nici nu ii deranjezi pe ceilalti. De asemenea, poti folosi o solutie dezinfectanta si un servetel pentru a sterge aparatele dupa ce le folosesti.

Nu asculta muzica tare

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Muzica iti da o stare buna si te poate motiva sa exersezi cu spor. Asta nu inseamna insa ca cei din jur sunt obligati sa asculte aceeasi muzica pe care o asculti tu. Asadar, foloseste castile si lasa volumul astfel incat sa nu se auda in toata sala.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0