

Dieta în Hepatita C
Pacienții care suferă de hepatită C trebuie să urmeze un regim alimentar specific, care să asigure eliminarea anumitor simptome și posibile complicații ale sistemului digestiv.
Alimentele potrivite pentru dieta în hepatita C
• Pâine integrală de grâu
• Cereale integrale
• Ovăz
• Cremă de grâu
• Orez brun
• Legume (cartofi cu moderație)
• Fasole, toate tipurile
• Fasole de casă
• O mulțime de sucuri de legume, proaspăt stoarse
• Fructe proaspete cu moderație (2-3 pe zi)
• Lapte (este de preferat laptele de soia)
• Brânzeturi din soi
• Tortilla de porumb
• Tortilla de făină albă de grâu
• Făină organică nealbita, cu moderație
• Salsa
• Ton conservat în cantități mici
• Paste din grâu sau paste de gris
• Condimente și ierburi
• Ceaiuri din plante, fierbinți sau reci
• Limonadă din lămâi proaspete și îndulcită cu ștevie. Apa cu lamâie este extrem de benefică pentru ficat!
• Ulei de măsline organic virgin
• Ulei de in
• Supă de legume de casă
• Iaurt
Alimentele interzise în dieta pentru hepatită C
• Alcoolul – cea mai importantă schimbare pentru orice persoană diagnosticată cu hepatită este eliminarea completă a alcoolului din viață lui sau a ei.
• Grâul și glutenul – glutenul este foarte inflamator și greu de digerat.
• Apa de la robinet – acesta conține metale grele, clor, fluorură, produse chimice anorganice și compuși pe care ficatul nu este capabil să îi proceseze. Apa potabilă îmbuteliată oferă o siguranță mult mai mare.
• Mâncarea nesănătoasă (Junk Food) – acestea se referă la alimentele noastre preferate dar care, in același timp nu sunt nutritive și sunt pline de toate lucrurile de care trebuie să stăm departe: grăsimi, zaharuri, calorii goale, produse chimice și aditivi. Ficatul nu are nevoie de acest stres adăugat.
• Făina albă (cu excepția celei organice și nealbite) – făină albă a fost procesată chimic. O mulțime de vitamine și minerale sunt pierdute în timpul procesului; aproximativ 78%.
• Uleiurile hidrogenate – uleiurile sunt un alt produs care pot stresa ficatul. Aceasta se referă la orice tip de ulei sau de grăsime care se întărește la rece. O alegere mai bună ar fi uleiul de semințe de în sau uleiul de măsline virgin.
• Produsele lactate – alimentele lactate sunt extrem de greu de digerat.
• Sucurile de fructe din comerț – aceste băuturi sunt bogate în zahăr. Zahărul este un șoc pentru ficat și hrănește virusul hepatitei C.
• Îndulcitorii artificiali – aceștia sunt este extrem de greu de procesat de către ficat.
• Alimentele procesate – știm cu toții că alimentele procesate conțin substanțe nenaturale, conservanți, agenți de umplere și substanțe tratate chimic. Este evident că acestea nu sunt sănătoase în general.