Toxine pe care sa le elimini din alimentatie

Toxinele ar trebui eliminate din alimentatia oricui, insa in mod deosebit din dieta persoanelor care sufera de afectiuni hepatice precum hepatita ori ciroza.

Intrucat ficatul bolnav nu functioneaza asa cum ar trebui, acestuia ii va fi imposibil sa filtreze si sa elimine toxinele ingerate, asa ca organismul va fi intoxicat putin cate putin.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ce toxine ar trebui sa elimini din alimentatie

Pesticidele – pesticidele sunt folosite pentru accelerarea procesului de crestere si coacere in cazul legumelor si fructelor. Cartofii, mazarea, rosiile, castravetii, strugurii, capsunele, nectarinele si piersicile sunt doar cateva exemple de fructe si legume cu un continut ridicat de pesticide. Pentru a evita pesticidele, ideal ar fi ca fructele si legumele sa fie unele de provenienta organica, crescute fara ingrasaminte chimice daunatoare pentru sanatate.

BHA si BHT – hidrozianizolul butilat si hidrotoluenul butilat, pe care le regasim pe etichetele alimentelor cu denumirile BHA si BHT, sunt conservanti cu efect cancerigen, potrivit oamenilor de stiinta. De asemenea, acesti conservanti au un impact negativ si asupra fertilitatii in cazul barbatilor.

Sulfat de aluminiu si sodiu – acest ingredient se regaseste in special in compozitia branzeturilor, a preparatelor de panificatie, in popcornul pentru cuptorul cu microunde si in alte alimente ambalate. Medicii au descoperit ca sulfatul de aluminiu si sodiu afecteaza sistemul reproducator, sistemul neurologic, comportamentul, precum si dezvoltarea individului.

Bisfenol A (BFA) – aceasta toxina se regaseste in conserve si in dozele de suc si nu numai ca suprasolicita fiatul, insa poate cauza cancer la san, cancer de prostata, probleme comportamentale, diabet si obezitate.

Organismele modificate genetic – organismele modificate genetic au un impact negativ asupra tuturor organelor interne, fiind responsabile pentru declansarea multor afectiuni. Din pacate, acestea se regasesc in peste 70% dintre alimentele procesate care au la baza porumbul, soia si canola. Alege intotdeauna alimentele de provenienta organica pentru a te feri de pericole.

 

 

Uleiul vegetal brominat (BVO) – acest aditiv alimentar se regaseste in sucurile din comert si este extrem de periculos nu numai pentru ficatul tau, ci pentru intreg organismul. Renunta la sucurile din comert pentru a sta departe de aceasta substanta toxica. Consuma, mai degraba, apa ori sucuri naturale si ceaiuri pentru hidratare.

Azodicarbonamide – aceasta substanta toxica este interzisa in majoritatea statelor europene, in Marea Britanie, Australia si Singapore. Azodicarbonamida se regaseste in unele paste albe la cutie. Poti preveni consumul acesteia citind cu atentie aticheta produselor pe care le cumperi ori preparandu-ti pastele acasa, din ingrediente naturale.

Cum sa previi consumul de toxine

Poti elimina cu usurinta toxinele din alimentatie renuntand la toate produsele procesate si ambalate pe care le achizitionezi de la magazin. Adopta o dieta sanatoasa, bazata pe fructe, legume, cereale intergale, nuci si seminte de provenienta organica, care nu contin substante ce ti-ar putea face rau.

Cu cat alimentele sunt mai naturale si mai putin procesate, cu atat mai bine le va filtra si procesa ficatul tau.

De asemenea, renunta la bauturile dulci, carbogazoase si imbuteliate, care contin substante daunatoare. Hidrateaza-te consumand apa, ceaiuri din plante si sucuri naturale. Ai grija insa la sucurile naturale pentru ca acestea contin cantitati mari de zaharuri.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0