6 greșeli care provoacă subțierea părului

Subțierea părului este frecvent asociată cu rărirea acestuia, dar ceea ce uităm frecvent este faptul că diametrul firului de păr joacă un rol important în subțierea părului. Diametrul firului de păr se poate micșora în diferite etape ale vieții cu  o anumite ritmicitate. La un păr fin, chiar și o micșorare relativ mică a diametrului are un efect vizual semnificativ.

Iată câteva greșeli ușor de făcut ce contribuie la subțierea părului:

Folosești perii de păr nepotrivite

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un păr frumos și sănatos depinde de grija pe care i-o acorzi și implicit de instrumentele de înfrumusețare pe care le folosești. „Periile plate sau cele de metal sunt de preferat celor rotunde.”, spune hairstilistul Eduard Virag. “Motivul? Acest tip de perii nu agresează părul și nici nu îl tensionează. Plus că aduc volum exact în locurile potrivite.”, adăuga acesta.

O culoare de păr prea uniformă sau nepotrivită

Știai că o nuanță de păr singulară dă impresia unui chip mai subțire. Dar aceeași chestiune e valabilă și pentru păr. O coafură care să beneficieze de mișcare are nevoie de texturare obtinuță prin jocuri de culoare.

De asemenea, o nuanță de păr prea apropiată de culoarea tenului tău poate să îți facă părul să pară mai subțire. Deci, cere sfatul stilistului tău atunci când îți alegi culoarea vopselei pentru păr.

Părul tău e prea filat

Dacă esti un fan al părului filat și dacă ai părul până la umeri, atunci e bine să știi că acest tip de finisare nu ajută la îngroșarea firului de păr, dimpotrivă dacă este foarte filat atunci el se va toci mult mai ușor.

Un păr prea lung

Dacă ai părul subțire, atunci optează pentru o coafură scurtă sau de lungime medie.

Produse nepotrivite de styling pentru tipul tău de păr

Un păr fin are nevoie de produse adaptate – de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Daca folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașă ușor și își pierde mișcarea.

Un șampon de calitate e la fel de important ca și o cremă bună

Un păr subțire este un păr fin care își pierde volumul foarte ușor după spălare și coafură, deci un păr care arată fără vlagă. Acest lucru se întâmplă pentru că firul subțire are un diametru cu 1/3 mai mic decât cel al unui fir normal.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Structura sa este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Un păr fin are nevoie de produse de îngrijire ce oferă rezistență părului și care vin să stabilizeze structura.

Produsele destinate părului subțire conțin substanțe active care oferă putere și volum.

Dacă te confrunți cu un păr suțire încearcă să folosești produse tip tratament zilnic leave-in destinate îngroșării firului de păr care penetrează firul făcându-l mai flexibil, ușor de manevrat și protejându-l împotriva ruperii, recomandă hairstilistul Eduard Virag.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0