De ce si cum sa cureti ustensilele pentru coafarea parului

Placa de indreptat parul, ondulatorul, peria rotativa si chiar si uscatorul de par trebuie curatate in mod regulat – iata de ce, dar si cum poti face asta!

 

Praful si produsele de styling folosite in timpul coafarii parului se depun pe suprafata ustensilelor pentru coafat, ceea ce inseamna ca atunci cand le vei folosi, toate depunerile vor fi transferate pe parul tau. Asadar, parul se va ingrasa rapid si va capata un aspect matifiat, deloc placut. Mai mult decat atat, reziduurile ramase pe placa de la produsele de styling iti pot arde parul. Acestea sunt principalele motive pentru care este indicat sa iti cureti ustensilele de stilizare a parului in mod regulat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca iti coafezi parul cu asemenea ustensile zilnic, curatarea acestora trebuie facuta saptamanal. Daca, insa, le folosesti ocazional, poate doar in weekend-uri, e suficient sa le curati bine o data la 2 saptamani.

Cum cureti ustensilele pentru coafarea parului

Placa de indreptat parul – pentru a curata placa ai nevoie de cateva dischete demachiante, pe care le vei imbiba in spirt si le vei folosi apoi pentru indepartarea depunerilor de pe placile care iti ating parul. La final, indeparteaza spirtul ramas cu ajutorul unei carpe moi. Bineinteles, in tot acest timp, placa va fi scoasa din priza si rece.

Ondulatorul – pentru curatarea ondulatorului se va folosi aceeasi tehnica folosita si la placa de indreptat parul.

Pieptanul – pieptanul se curata saptamanal cu apa calduta si sampon sau sapun lichid. Se sterge apoi cu un prosop si se lasa la uscat.

Uscatorul de par – ti s-a intamplat si tie ca foehnul sa se supraincalzeasca si sa se opreasca brusc, inainte sa reusesti sa iti usuci parul? Ei bine, acest lucru se intampla de multe ori din cauza murdariei adunate in jurul motorului si gaurii de aerisire a foehnului. Poti preveni o asemenea situatie facandu-ti un obicei din curatarea uscatorului de par.

Pentru a face asta, scoate grila din partea din spate a foehnului si curata atat in interior, cat si grila. Poti folosi, in acest scop, dischete demachiante, dar si betisoare de ureche imbibate in spirt. La final, pune grila la loc si lasa foehnul sa se usuce in jur de o ora inainte de a-l folosi.

 
 

Peria rotativa – curatarea periei rotative electrice poate parea cea mai dificila. Este usor sa faci asta insa daca respecti urmatoarele indicatii: pulverizeaza pe perii periei spirt, cu ajutorul unui recipient cu pulverizator. Foloseste apoi o periuta de dinti veche pentru a curata perii. La final, sterge cu o carpa uscata toata peria rotativa, astfel incat sa inlaturi atat depunerile ramase, cat si spirtul.

De asemenea, pe langa curatarea ustensilelor de coafat, este important sa curatam in mod regulat si recipientele produselor de styling pe care le folosim pe par. Asta pentru ca folosindu-le zilnic, se va depune pe recipientul acestora un strat de reziduuri care va fi transferat apoi pe maini.

Aranjandu-ti podoaba capilara cu mainile, vei incarca firele de par cu reziduurile de produse de coafat. Asadar, in fiecare saptamana, vei sterge cu o discheta demachianta imbibata in spirt recipientul fixativului, spumei de par, spray-ului pentru protectie termica, precum si pe cel al lacului de par.

Pentru un par frumos si sanatos, este insa indicat sa nu folosesti in mod abuziv nici ustensilele de coafat cu aer cald, dar nici produsele de styling. Fa-ti masti si tratamente de par naturale sau din comert, evita decolorarea parului, piaptana-ti podoaba capilara in fiecare zi si vei observa ca va arata mai bine pe zi ce trece. Un par sanatos este mai usor de coafat si arata mai bine in orice situatie, asa ca asigura-te ca, inainte de toate, parul tau este sanatos.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0