Ce e de facut cu varfurile deteriorate ale parului?

Multe fete refuza sa isi tunda parul foarte lung, invocand mai ales faptul ca au avut nevoie de multa rabdare pana cand l-au adus la lungimea mult visata. Un par lung poate fi frumos si feminin, insa pentru asta trebuie sa fie si ingrijit si mai ales sa aiba un aspect sanatos. Daca nu obisnuiesti sa iti tunzi varfurile in mod regulat, varfurile deteriorate pot ajunge sa strice total imaginea pe care crezi ca o ai purtand parul lung.

Exista pe piata tot felul de sampoane si tratamente care promit sa rezolve problema aspectului, insa singura solutie cu adevarat eficienta este taierea varfurilor, de preferinta fara filare, pentru a avea coafuri cu aspect proaspat si sexy.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu poti „vindeca” varfurile despicate, insa poti folosi diverse produse pentru a preveni acest efect cat mai mult timp.

Principalul motiv pentru care apare deteriorarea parului este lipsa de hidratare. Aceasta nu are nicio legatura cu parul gras, poti avea parul gras si varfurile sau scalpul uscate.

Exista alimente care te pot ajuta sa ai un par si un ten mai frumos si stralucitor prin consumul lor, precum si suplimente de vitamine si minerale.

In afara de acestea, e important sa bei necesarul zilnic de apa, ca sa ai parte de hidratare din interior.

Din exterior poti preveni aparitia varfurilor despicate folosind de fiecare data dupa spalare, inainte de a coafa parul, produse de ingrijire si de protectie impotriva surselor de caldura, cum sunt phoenul si placa de par.

Uleiurile de argan, de floare de monoi, de cocos sunt excelente pentru varfurile rebele.

Nu poti vindeca, dar poti preveni!

Felul in care iti coafezi parul are si el rol in preventia despicarii varfurilor. Alege o perie cu fire naturale, din ceramica sau materiale care protejeaza impotriva efectului de electrizare.

Cand periezi parul, e important sa o faci cu miscari blande, fara sa tragi brusc si fara sa fortezi cand apar zone unde se incurca.

Nu il prinde prea strans si nu folosi in acest scop obiecte de plastic. Cozile stranse la ceafa ori impletite prea strans duc si la rarefierea parului.

Daca ai parul vopsit sau decolorat, nu trebuie sa uiti niciodata de balsam sau masca de par dupa dubla samponare. Indiferent daca folosesti unele care se clatesc sau au formule leave-in, le masezi strict pe varfuri si lungimea parului, niciodata pe scalp. Altfel, parul se va ingrasa usor si va fi dificil de coafat.

Cand parul tau are tendinte de uscare excesiva si nu reusesti sa tii prea mult timp sub control electrizarea si problemele legate de aspectul varfurilor, poti incerca sa eviti colorarea sa cu produse pe baza de amoniac. Poti incerca henna, un produs care coloreaza discret. Rezista mai putin decat vopseaua de pe piata, insa are si rol de tratament al parului. E ideala daca ai parul foarte des si sarmos, ori dimpotriva, cu tendinte de rarefiere si electrizare.

Majoritatea expertilor recomanda tunderea varfurilor o data la sase sau opt saptamani, ca sa nu apuce sa se deterioreze si sa mentii lungimea ideala.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Tine minte ca frumusetea parului nu consta de fapt atat de mult in lungime sau culoare, ci in textura si stralucire sanatoasa.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0