Cum alegi peria potrivita pentru tipul tau de par

Fara indoiala, orice femeie cauta sa aiba parul frumos in adevaratul sens al cuvantului. Si e bine sa stiti ca de la alegerea samponului, pana la clatire si frecventa spalarilor, de la calitatea apei si tipul periei folosite - toate aceste detalii aparent marunte ne pot pune in evidenta podoaba capilara sau... o pot distruge.

Asadar, astazi vorbim despre peria ideala. Daca exista. De obicei e aleasa in fuga, in supermarket, fara sa tinem cont de specificatiile de pe maner sau de pe eticheta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Periile (din par natural, de lemn, care nu electrizeaza) si accesoriile constituie, fara indoiala, instrumentele necesare pentru o adevarata strategie in obtinerea frumusetii.  

Desigur, se pot spune o multime de lucruri si bune, si rele despre nenumaratele tipuri de perii, dar ce e bine sa retineti:

  • toate periile pe baza de fire naturale (de exemplu, de mistret) evita problemele electricitatii statice
  • modelele englezesti, clasice (cu capat oval), cu fire naturale in amestec cu nilon si cu cauciu ultra-pneumatic sunt considerate alegerea ideala pentru majoritatea tipurilor de par
  • pentru parul semilung si lung, drept puteti alege si perii cu dinti sintetici si prevazute cu cauciuc ultra-pneumatic
  • pentru parul scurt, alegeti periile circulare prevazute cu fire sintetice si naturale distribuite circular de-a lungul axului periei.
  • periile circulare cu cilindrul aerisit, prevazute cu fire naturale tratate antistatic ajuta la o mai buna repartizare a caldurii in timpul periajului
  • periile cu dinti de otel pot fi folosite pentru a tapa parul cu radacini grase
  • periile se spala cu sampon o data pe saptamana

Pentru parul fin cea mai potrivita e cea cu dintii rarii si terminatii de cauciuc pentru a nu rupe firele.

Pentru parul gros poate rezista unei actiuni mai intense asa ca alegeti periile din par natural. Acestea nu electrizeaza si descurca foarte bine.

Pentru uzul zilnic alegeti o perie care sa actioneze suficient de subtil asupra oricarui tip de par. Important e ca firele sa fie din cauciuc sau nylon iar capatul pneumatic pentru a reduce din tensiune.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru parul gras alegeti o perie rotunda cu firele din par natural (precum cel de mistret) iar pentru cel cret

Pentru parul cret alegeti un pieptan cu dintii mari si mari, poate fi si din lemn.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0