

Trusa de medicamente pentru vacanta cu copilul
Trusa de medicamente pentru vacanta cu copilul
Trusa de medicamente pentru vacanta cu copilul
Oricare ar fi destinatia de vacanta, un lucru e cert: daca mergi cu copiii trebuie sa gandesti in perspectiva si sa fii pregatit pentru orice situatie.
Cu toate ca nimeni nu isi doreste ca cel mic sa se imbolnaveasca fix in vacanta, de cele mai multe ori exact asta se intampla. Fie ca este vorba despre o raceala, fie ca se pricopseste cu o indigestie ori cu diaree si varsaturi, un lucru e cert: vacanta voastra este compromisa daca nu sunteti pregatiti din timp pentru o asemenea situatie.
In functie de problemele de sanatate pe care copilul tau le are sau le-a avut, dar si in functie de destinatia pe care ati ales-o pentru vacanta, trebuie sa pregatesti un kit de medicamente si lucruri care iti pot fi de ajutor daca copilul are probleme de sanatate.
Kit de medicamente pentru vacanta cu copilul
Iata ce medicamente trebuie sa contina kit-ul de vacanta daca pleci impreuna cu copilul, fie el mic sau mare:
- Medicamentele prescrise de medic pentru afectiunile de care cel mic sufera (daca este cazul)
- Acetaminofen si ibuprofen pentru raceli
- Decongestionant nazal in caz de raceala sau sinuzita
- Antihistaminice pentru calmarea reactiilor alergice
- Medicamente pentru raul de miscare
- Imodium pentru diaree
- Tablete pentru purificarea apei daca mergeti in zone cu probleme
- Lotiune de plaja cu factor de protectie de cel putin 30, precum si lotiune de dupa plaja
- Repelent pentru insecte
- Solutii pentru rehidratare orala
- Termometru
- Laxative
- Solutie antiseptica
- Solutie antibacteriana
- Pansament si leucoplast
- Penseta pentru scoaterea aschiilor din degete
- Sirop de tuse
- Antibiotic pentru diareea calatorului, daca mergeti in tari exotice (sfatuiti-va cu medicul de familie in prealabil); de asemenea, daca micutul face recurent anumite infectii in sfera ORL si a raspuns pozitiv la un anumit antibiotic, de mai mult de 3-4 ori de-a lungul timpului, luati-l la dvs si sfatuiti-va telefonic cu medicul pediastru daca este cazul sa i-l administrati in caz de febra inalta. In multe tari, medicii nu acorda reteta pentru antibiotice, de aceea poate este mai intelept sa aveti deja la dvs. antibioticul cunoscut si sa luati legatura cu pediatrul copilului pentru a urma indicatiile acestuia.
- Dezinfectant pentru maini
- Medicamente pentru raul de altitudine si de miscare
Lista de mai sus poate parea prea lunga, insa atunci cand calatoresti cu copiii trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie, nu iti poti permite sa risti sa renunti la ceva de pe lista si sa te trezesti apoi in situatia de a avea nevoie exact de acel lucru.
Atunci cand calatoresti cu copilul sau copiii tai, exista riscul sa fii prea atent si precaut si astfel atat copiii, cat si tu, veti avea parte de o vacanta mai putin placuta. Nu exagera cu grijile si cu masurile de precautie si nu uita ca esti in vacanta pentru a te relaxa si bucura alaturi de cei dragi.
Pentru a te simti in siguranta, daca parasesti tara, fa o asigurare medicala de calatorie atat pentru cei mici, cat si pentru voi, adultii.
De asemenea, ai grija ce haine pui in bagaje. Astfel, vei reduce riscul ca cel mic sa raceasca pentru ca este imbracat prea subtire. Adauga in bagaj intotdeauna atat haine groase cat si haine subtiri.
Totodata, pentru a preveni insolatiile, asigura-te ca iei la tine palarii si sepci pentru cei mici.
In cazul in care copilul tau sufera de o afectiune serioasa pentru care urmeaza un tratament medicamentos, ia neaparat cu tine o reteta, poate chiar si o scrisoare medicala, pe care le poti folosi in cazul in care se pierd bagajele si ramai fara medicamente.
Sursa foto: Shutterstock