Semnele de avertizare pentru migrena sunt diferite la adulti si copii

Un nou studiu arata ca oboseala si schimbarile de dispozitie sunt cele mai comune simptome care preced aparitia migrenelor la copii.

Aceste simptome au aparut la 41% din cei 185 de copii participanti la studiu, cu varsta intre 5 si 10 ani, diagnosticati cu migrene. Cele doua simptome sunt foarte des intalnite si in randul adultilor care sufera de migrene.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dar alte patru simptome intalnite des la adulti, au fost nesemnificative la copii: cascatul, rigiditatea cervicala, poftele alimentare si schimbarile la nivelul urinei, potrivit studiului desfasurat la Nationwide Children’s Hospital. „Tratamentul pentru migrene se bazeaza pe tratarea cat mai rapida” a precizat autorul studiului si specialistul in migrene, dr. Howard jacobs, intr-un comunicat de presa al spitalului. „Daca descoperim ce semne de avertizare apar la copii inainte de a dezvolta migrene, parintii si medicii ar putea sa recunoasca si sa trateze dinainte un episod iminent de migrena.”

De asemenea, potrivit studiului, copiii cu migrene cronice si cei cu migrene cu aura au fost mai predispusi sa aiba aceste simptome. Studiul a mai aratat ca nu toti copiii care sufera de migrene au aceleasi simptome. Incidenta migrenelor la copii este mult mai mica decat la adulti. Dar in cazul in care copiii sufera de migrene, acestia se confrunta cu dureri mai mari, potrivit autorilor studiului.

„Desi exista medicamente bune de tratare a migrenelor si cateva medicamente preventive disponibile la indicatia medicului, si familiile pot face cateva lucruri pentru a preveni aparitia migrenelor pe termen lung” a spus Jacobs. „Trei mese pe zi, suficient somn noaptea, hidratare corespunzatoare si gestionarea stresului cotidian va pot ajuta sa evitati migrenele” a spus acesta.

Parintii ar trebui sa consulte un pediatru daca migrena copilului apare brusc si este severa, daca este diferita de migrenele anterioare sau daca frecventa migrenelor influenteaza rutina copilului.

Rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul conferintei anuale a American Headache Society (Societatii Americane de Migrene) din Boston. Cercetarile prezentate in cadrul conferintelor sunt considerate preliminare pana la publicarea intr-o revista revizuita de colegii din domeniu.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0