Ii cititi copilului inainte de culcare? Il puteti ajuta sa invete mai bine si mai repede!

Daca v-ati intrebat vreodata daca este o pierdere de timp sa-i cititi copilului in fiecare seara, un nou studiu sugereaza ca nu este. In afara consolidarii legaturii dintre parinti si copii, lectura unei povesti captivante are un impact puternic asupra limbajului si cresterii capacitatii de exprimare a copilului.

Cercetatorii au monitorizat peste 250 de copii intre varsta de 6 pana la 54 de luni. Oamenii de stiinta au descoperit ca bebelusii carora mamicile le citesc de la o varsta frageda, au un vocabular si competente de citire mai bune dupa patru ani, chiar inainte sa intre la scoala primara.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

„Aceste rezultate sunt foarte interesante, pentru ca sugereaza ca daca le cititi copiilor, chiar si de la o varsta frageda, acest lucru are efecte de durata asupra limbajului, alfabetizarii si competentelor timpurii de citire” a precizat principalul autor al studiului, Carolyn Cates. Aceasta este cercetator profesor asistent in cadrul sectiei de pediatrie a Scolii de Medicina a Universitatii din New York. 

„Ceea ce invata atunci cand le cititi la o varsta frageda, continua sa aiba efecte si patru ani mai tarziu, cand urmeaza sa intre la scoala primara” a explicat aceasta intr-un comunicat de presa al American Academy of Pediatrics (Academiei Americane de Pediatrie). Constatarile arata importanta programelor care promoveaza ca parintii sa le citeasca copiilor la scurt timp dupa nastere, a precizat Cates.

 

 

Studiul a fost prezentat pe 8 mai la San Francisco in cadrul conferintei Societatilor Academice de Pediatrie. Cercetarile prezentate in cadrul conferintelor sunt considerate preliminare pana la publicarea intr-o revista revizuita de colegii din domeniu.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0