Tratamente clasice vs. tratamente moderne în hepatite

Ultimii ani au fost cu adevărat revoluționari în ceea ce privește tratamentelor pentru hepatitele de tip B și C. Dacă pentru hepatita A, nu se face tratament (cel mult se administrează imunoglobuline în maximum două săptămâni de la posibila infectare, pentru a preveni instalarea infecției), pentru hepatitele B și C, tabloul terapiilor a fost completat de molecule noi, cu mai mare eficacitate și mai puține efecte adverse.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Hepatita B

Din fericire, pentru hepatita B există vaccin, iar administrarea sa previne infectarea. În cazul în care o persoană nevaccinată suspectează o posibil contaminare cu virusul hepatitei B, medicul ar putea recomanda administrarea de imunoglobuline și apoi pe cea a vaccinului, pentru a preveni hepatita. Primul pe lista terapiilor pentru hepatita B este interferonul, care se administrează prin injecții regulate pentru a susține sistemul imunitar în lupta cu virusul. Terapia cu interferon poate dura între 6 săptămâni și un an și poate avea efecte adverse precum febra, durerile de cap sau căderea părului. Apoi, există moleculele care împiedică înmulțirea virusului în celula hepatică. Aceste substanțe au devenit din ce în ce mai performante, iar una dintre cele mai importante calități ale moleculelor de ultimă generație este că nu provoacă decât în mică măsură rezistență la tratament. În plus, au mai puține efecte adverse și sunt mai ușor de administrat, de obicei o pilulă pe zi.

Hepatita C

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru hepatita C nu există vaccin. Însă organismul se poate mobiliza și poate elimina infecția o dată produsă. Există însă multe cazuri când pacienții se îmbolnăvesc de hepatită de tip C și au nevoie de tratament antiviral. Din lista terapiilor, nu lipsește interferonul, în asociere cu ribavirina. În ultimii ani, industria farmaceutică a dezvoltat molecule eficace, mult mai ușor de tolerat de pacienții cu hepatita C, decât terapia cu interferon. În plus, s-a înregistrat o rată de vindecare mult mai bună în cazul persoanelor cărora medicii le recomandă noile molecule.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0