Remediu homemade pentru eliminarea paduchilor de cap

Pediculoza, adica infestatia cu paduchi, poate da mari batai de cap parintilor. Copiii care merg la scoala sau la gradinita au sanse mari sa fie infestati cu paduchi, cu care se pricopsesc de la colegi. Copilul care merge la gradinita si vine cu paduchi de cap acasa poate infesta si copiii mai mici ori chiar parintii.

remediu-homemade-pentru-eliminarea-paduchilor-de-cap

Infestarea cu paduchi

Paduchii sunt contagiosi, iar urmatoarele obiceiuri te pun in pericol:

 • Atingerea capului tau de capul unei persoane care are paduchi
 • Imprumutarea obiectelor de uz personal precum peria de par ori agrafele, cuiva care are paduchi
 • Folosirea unei sepci sau palarii dupa ce a fost purtata de o persoana care este infestata cu paduchi
[{ads-medicina-alternativa-first}]

Simptomele infestarii cu paduchi

 • Prurit
 • Senzatia ca esti gadilata pe scalp
 • Rani la nivelul scalpului cauzate de scarpinatul excesiv

Cum detectezi paduchii

Verificarea foarte atenta a scalpului si a radacinii de par este o metoda sigura si rapida de identificare a paduchilor. Si folosirea unui pieptan cu dintii desi te va ajuta sa descoperi prezenta paduchilor in parul tau.

Paduchii se misca extrem de repede asa ca e posibil sa ii ratezi, insa ouale nu iti vor scapa. Acestea sunt albe, au o forma rotunda, si sunt aproape lipite de firul de par. Iti va fi extrem de greu sa le desprinzi de podoaba capilara, insa nu imposibil.

Tratament pediculoza

Pediculoza nu dispare de la sine, ci trebuie sa folosesti un tratament pentru a scapa de paduchii de cap. Mancarimile si senzatia de disconfort va disparea abia dupa 7-10 zile de la incheierea tratamentului, chiar daca acesta a fost un succes.

Tratamentele locale precum samponul sau solutiile speciale pot fi luate fie la recomandarea farmacistului, fie la indicatiile medicului. Daca nu observi o ameliorare a problemei dupa ce folosesti un asemenea produs la indicatiile farmacistului, este necesar sa apelezi la medic, care iti poate prescrie si un tratament administrat oral.

Dupa ce tratamentul a fost realizat cu succes iar paduchii au fost omorati, e important sa se indeparteze si ouale, chiar daca sunt moarte. Folosirea unui pieptan cu dintii foarte desi te va ajuta sa indepartezi ouale cu succes, pieptanand parul suvita cu suvita.

Remediu homemade pentru eliminarea paduchilor

Exista insa si alternative DIY pentru indepartarea paduchilor si a oualor acestora. Pentru un asemenea remediu ai nevoie de:

 • Otet alb
 • Apa de gura
 • Prosop
 • Casca de dus
 • Pieptan cu dintii desi

Spala podoaba capilara si scalpul persoanei infestate cu apa de gura din belsug. Acopera apoi scalpul cu o casca de dus. Dupa 60 de minute, indeparteaza casca de dus si spala scalpul cu otet alb, apoi acoper-l iar cu caca de dus pentru inca o ora.

Spala apoi parul si scalpul cu un sampon normal, clateste-l si foloseste un pieptan cu dintii desi pentru a elimina paduchii si ouale moarte. Otetul va indeparta ouale de pe firele de par, in timp de apa de gura va tine la distanta, prin mirosul sau puternic, paduchii de scalpul si podoaba ta capilara.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0