Cum recunosti o lampa cu sare de Himalaya contrafacuta

Sarea de Himalaya are o multime de beneficii pentru sanatate, de aceea lampile cu sare de Himalaya sunt la moda acum, mai ales in randul persoanelor care sufera de afectiuni respiratorii si in contextul poluarii si mirosului neplacut si greu din marile orase. Mineralele din aceste săruri au un miros distinctiv, care poate varia în funcție de locul în care este extrasă sarea. Mirosul este descris ca un miros proaspăt, de pământ curat.

Sarea de Himalaya este renumita pentru ca are un continut bogat in minerale – mai exact, contine 84 de minerale, printre care calciu si magneziu. Aceasta este in proportie de 99% pura si poate fi folosita cu succes pentru purificarea aerului din casa.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acest tip de sare are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare si elimina mucusul care se regaseste de-a lungul cailor respiratorii. Se considera ca lampa cu sare de Himalaya ar avea la randul ei efecte benefice asupra aerului respirat din incaperi, insa ale par a fi modeste si insuficient dovedite prin studii stiintifice. Insa, prezenta unei lampi cu cristale de sare de Himalaya, de calitate si originala nu are efecte nedorite sau neplacute. Ceea ce se considera ca realizeaza lampile de Himalaya ar fi :

Ionizarea aerului

Beneficiile ionizării negative ale aerului este consolidata de unele studii, mai ales in ceea ce priveste afectiunile pshice, precum depresia cronică și tulburarile de dispozitie. Se considera ca ionii negativi  cresc cantitatea de oxigen din sânge, dar cercetătorii încă cercetează influența lor exactă asupra organismului.

Purifica aerul

Se considera ca sarea din lampa ar ajuta la îndepărtarea prafului și a poluării din aer prin ionii negativi eliberati. S-a demonstrat că acești ioni pot neutraliza acarienii si  alergenii precum polenul, ceea ce inseamna ca este benefica pentru persoanele care sufera de alergii. 

Relaxeaza si creeaza o atmosfera placuta

Lămpile de Himalaya pot fi relaxante prin lumina liniștitoare  si induce o stare de calm. Rezultatele  unui studiu indică faptul că  ionii negativi de oxigen pot induce mai usor adormirea,  durata latenței de debut a somnului a fost scurtată și somnul cu unde lente a fost prelungit. Toate aceste rezultate arată că ionii negativi de oxigen pot îmbunătăți calitatea somnului oamenilor.

Nu este recomandat insa sa lasi lampa sa functioneze in dormitor in timpul noptii din simplul motiv ca reprezinta totusi o  o sursa de lumina puternica in intuneric si iti poate fragmenta somnul si pertuba secretia de melatonina.

Lampa cu sarea de Himalaya realizeaza o ionizare naturala a aerului destul de modesta, Insa multi oameni considera ca ii ajuta intr-o oarecare masura si schimba in mod placut mirosul casei, intr-unul mai proaspat, de curat. Nu acelasi lucru se poate spune despre cele contrafacute, care nu ajuta cu absolut nimic.

Cum recunosti o lampa cu sare de Himalaya contrafacuta

Preturile pentru o lampa cu sare de Himalaya pornesc de la unele foarte mici, de cateva zeci de lei si ajung pana la sute de lei, in functie de producator ori de dimensiuni. Exista insa si lampi de Himalaya contrafacute, asa ca trebuie sa fii foarte atent cand achizitionezi o asemenea lampa pentru a nu da banii degeaba pe o lampa care nu aduce niciun beneficiu sanatatii tale ori a celor dragi.

Exista cateva aspecte care dau de gol o lampa cu sare de Himalaya contrafacuta, pe care este important sa le cunosti:

Este foarte rezistenta – o lampa veritabila cu sare de Himalaya este foarte sensibila si se rupe cu usurinta. Daca lampa de Himalaya pe care ai achizitionat-o pare indestructibila si nu este afectata de lovituri sau cazaturi, probabil ca ai achizitionat una contrafacuta.

 

 
 

 

Este rezistenta la umiditate – o lampa cu sare de Himalaya este extrem de sensibila la umiditate. Atunci cand este tinuta intr-un loc expus la umezeala, lampa veritabila va “transpira”, adica se va aburi. Daca lampa nu se abureste, inseamna ca nu absoarbe vaportii de apa din aer, adica nu aduce niciun beneficiu.

Emana o lumina puternica – o lampa cu sare de Himalaya emana o nuanta slaba de roz sau portocaliu. In unele cazuri, lampa poate emana si o lumina alba, insa acestea sunt mult mai scumpe. Daca lampa are o alta culoare sau este alba si are un pret mic, mai mult ca sigur este o lampa contrafacuta. Lampa cu sare de Himalaya nu poate fi folosita pentru a lumina o incapere intrucat lumina sa este estompata.

Tara de origine nu este Pakistan – lampile veritabile sunt facute cu sare de Himalaya care provine din Pakistan. Daca pe ambalajul acestei lampi nu este mentionata ca tare de origine Pakistanul, atunci mai mult ca sigur ai in fata o lampa contrafacuta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu ai posibilitatea de a o returna – orice comerciant serios, care vinde lampi cu sare de Himalaya, iti ofera posibilitatea de a returna produsul in termen de 30 de zile. Daca nu ti se ofera posibilitatea de returnare, e posibil sa ai de-a face cu un comerciant de lampi cu sare de Himalaya contrafacute. Cumpara o asemenea lampa dintr-un loc de incredere, nu de pe site-uri necunoscute sau de la vanzatori de la coltul strazii.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie:

Effect of a commercial air ionizer on dust mites Dermatophagoides pteronyssinus and Dermatophagoides farinae (Acari: Pyroglyphidae) in the laboratory, 2012, Suhaili Zainal Abidin and  Ho Tze Ming

Effects of negative oxygen ions on sleep quality, 2017, Ruiki Liu, Zhwiei lian, Xiaolei Qian

 

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0