Cancerul de piele, prevenire și recomandări date de terapeuții chinezi

Odată cu venirea sezonului cald și a expunerii prelungite la soare pot apărea diferite probleme la nivelul pielii, iar cea mai gravă este cancerul de piele

Este a două cauză a deceselor în lume, după atacul de cord. Această boală este asociată cu elementul Pământ din astrologia chineză, care la rândul sau este asociat cu stomacul, mușchii, țesuturile și celulele corpului. Principala cauză de dezvoltare a acestei boli în corp este procesul de oxidare generat de stres; radicalii liberi invadează celulele provocând daune AND-ului și celulelor iar acestea din urmă se măresc anormal și se multiplică necontrolat schimbând structura AND-ului. Astfel, în timp, chiar ani de zile, se produce cancerul iar dacă este prea târziu descoperit nu se mai poate face nimic. 

Cauze și simptome

Sistemul chinezesc de astrologie poate depista când se produce acest dezechilibru al elementului Pământ (dar și al altor elemente) care se traduce prin potențiale probleme celulare și deci apariția cancerului. Mulți oameni ne cer să le facem astrograma personală și feng shui-ul casei pentru a afla în primul rând cum pot atrage prosperitatea, dragostea și armonia în loc să fie interesați în primul rând de sănătate și de metodele de prevenire a bolilor, care sunt cele mai importante. Este foarte importantă calcularea perioadelor nefavorabile care pot afecta sănătatea și luarea imediată a măsurilor preventive (suplimente nutritive, alimentație corectă, evitatrea stresului pe cât posibil și analize medicale). 

[{ads-medicina-alternativa-first}]

După cum spune și numele, această formă de cancer apare la nivelul pielii, mai întâi pe o porțiune care apoi se poate extinde, în timp, pe tot corpul. Cel mai periculos cancer de piele este melanomul. 

Simptome: cel mai mult ar trebui să ne îngrijoreze o rană deschisă și care nu s-a vindecat în 3-4 săptămâni, o porțiune pe piele iritată, roșie, care produce mâncărime, umflături, un nodul translucid care pare a fi aluniță, leziuni albe sau gălbui și modificarea formei și culorii alunițelor. 

Cauze: 

 • genetice: vulnerabilitate la cancerul pielii, persoane cu pielea foarte albă, roșcate sau blonde, cu ochii albaștri sau verzi, care se nasc cu multe alunițe pe corp sau cele care au în familie cazuri de cancer al pielii 
 • ambiental: expunerea îndelungată la razele ultraviolete sau la aparatele de bronzat 
 • alimentare: cele trei otrăvuri albe (sare albă iodată, zahăr alb rafinat, făină albă), hrană procesată și excesele alimentare 
 

 

Prevenire și tratare

Cancerul de piele este vindecabil dacă este descoperit în faze incipiente, de aceea se recomandă să vă adresați urgent medicului specialist dacă banuiți că aveți această boală. 

Remedii naturale: 

 • se fierb timp de o oră, la foc potrivit, carne de șarpe cu puțină sare neiodata și cu ghimbir și se consumă timp de o săptămână ,de două ori pe zi 
 • evitați să stați la soare între orele 10-16 căci razele ultraviolete sunt foarte puternice 

 

Dacă stați mult timp afară în zilele toride ale zilei luați-vă o umbrelă deschisă la culoare sau o pălărie cu boruri mari, haine subțiri și albe, care să acopere cea mai mare parte a pielii, dacă înotați dați-vă cu cremă protectoare căci apa atrage ultravioletele și le mărește intensitatea, adăpostiți-va la umbră cât mai des, evitați să va expuneți la aparatele de bronzat, evitand acel  nivel maxim de acumulare a razelor UVA si UVB la nivel cutanat. Aceasta cantitate o putem astazi cunoaste cu usurinta, prin aplicarea de plasturi sau purtarea de bratari inteligente, ce ne avertizeaza prin virarea culorii, cand aceasta cantitate devine nociva, cum sunt produsele Sun Meter, recomandate de Societatea Romana de Dermatologie pentru educarea expunerii sanatoase la soare, pentru persoanele de orice varsta, de la copii, la varstnici.. Acestea sunt  dispozitive inteligente, foarte usor de folosit, care iti permit sa cunosti nivelul de radiatii ultraviolete la care ai fost expus in timpul unei zile. Sun Meter este disponibil in doua variante, plasture (ce poate fi aplicat si pe haine) si bratara, rezistente la apa si transpiratie si trebuie purtate pe tot parcursul zilei. Culoarea acestora se modifica in functie de cantitatea radiatiilor acumulate, de la galben spre roz, semnaland momentul in care ar trebui sa aplici mai multa crema cu factor de protectie solara sau chiar sa renunti la expunere, sa te acoperi sau sa te retragi la umbra. Este un dispozitiv esential pentru cei care lucreaza in aer liber in zilele calduroase, gradinaresc sau desfasoara diverse activitati recreative sub soarele arzator al verii. 

Bază alimentară să fie din făină integrală si alimente care conțin mult seleniu (armă puternică împotriva cancerului de piele), precum pestele si fructele de mare; beți suc din trestie de zahăr, mere, morcovi, ungeți pielea zilnic cu ulei de cocos, consumați suplimente nutritive bazate pe antioxidanți precum: 

 • vitamina E: solubilă în grăsime, protejează membrana celulară de procesul de oxidare 
 • vitamina C: neutralizează radicalii liberi și previne oxidarea lipidelor 
 • beta-carotenul: corpul nostru îl convertește în vitamina A care menține sănătatea pielii și este un puternic antioxidant 
 • complexul vitaminei B: acționează sub forma acidului folic 
 • Coenzima Q10: energia din celule, esențială pentru transportul electronilor 
 • extract de crucifere/broccoli: bază de sulf neutralizează radicalii liberi 
 • extract de semințe de struguri: cele mai puternice bioflavonoide antioxidante. 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În concluzie, cercetările moderne arată că principala cauză a cancerului este oxidarea produsă de stres. Stresul este provocat de presiunea vieții, de poluarea mediului înconjurător, de alimentele procesate excesiv și de toxinele din medicamente. Procesele de oxidare măresc cantitatea de radicali liberi din corp și de aceea, pentru a ne proteja de acest risc, este necesar să ingeram suplimente nutritive cu proprietăți antioxidante, pe lângă un stil de viață sănătos și încercarea de a fi mai calmi, mai buni și mai pozitivi. 

 

Surse: Cele patru coloane ale destinului-Raymond Lo, Secretele medicinei chineze-Henry B. Lin 
Sursă foto: Shutterstock 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0