Un smoothie în fiecare zi: 3 idei de rețete cu fructe și legume

Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm cel puțin 5 legume sau fructe proaspete, în fiecare zi, pentru aportul minim de nutrienți proveniți din natură. Însă trebuie să recunoaștem că sunt zile când nu avem timp nici măcar să ronțăim un măr, pe fugă. În plus, cum îi convingem pe copii să mănânce un fruct de 2-3 ori pe zi, în detrimentul dulciurilor la care poftesc? Te învătăm astăzi un cuvânt magic care va rezolva toate aceste probleme: smoothie.

 

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Un smoothie este o băutură consistentă, realizată din fructe și legume proaspete. Ai nevoie doar de un blender care să te ajute să pasezi și să mixezi ingredientele și de puțină imaginație.

Practic, într-un smoothie poți să adaugi orice, cu condiția ca respectiva combinație să nu îți cauzeze disconfort digestiv. Ingredientele unui smoothie nu trebuie să fie scumpe, ci te poți folosi de ce ai la îndemână.

 

Smoothie galben, ușor și răcoritor

Această rețetă este potrivită chiar și pentru copiii peste 2 ani, așa că îi poți strecura celui mic o astfel de gustare între mese. Are o aromă echilibrată, dulce-acrișoară, și o culoare veselă.

 
 

Adaugă în blender 2 mere medii fără coajă tăiate bucăți, 4-5 linguri de cubulețe de ananas și sucul de la 2 portocale. Mixează totul și lasă-l la frigider 10 minute, pentru ca aromele să se așeze. Îți va ajunge pentru 2-3 pahare, în funcție de cât de zemoase sunt fructele pe care le-ai folosit.

Energie la pahar cu un smoothie rosu

Culoarea acestui smoothie este dată în special de sfeclă, legumă cu foarte multe efecte benefice pentru sănătate. Smoothie-ul roșu conține ingrediente cu efect antioxidant și tonic, ideal pentru zilele când te simți lipsită de energie.

Ai nevoie de 2 mere medii tăiate cubulețe, o sfeclă medie tăiată cubulețe, o linguriță de ghimbir tocat și sucul de la 2 portocale medii. Mixează totul timp de 1-2 minute și lasă sucul la frigider 10 minute.

Aromat și sănătos: smoothie verde

Mulți dintre noi fugim de legume atunci când vine vorba despre sucuri și preferăm să ne concentrăm pe fructe, fiindcă au un gust mai plăcut. Îți prezentăm astăzi o rețetă de smoothie cu legume ușor de realizat, care ți se va părea cu siguranță delicioasă.

Ai nevoie de sucul de o lămâie mică, o legătură de pătrunjel, 3 linguri de țelină tăiată cubulețe și un castravete mic. După ce mixezi totul în blende, adaugă un vârf de cuțit de ghimbir tocat și 2 frunze verzi de busuioc. Mixează din nou puțin și sucul este gata.

Un smoothie este varianta ideală de a te bucura de beneficiile mai multor fructe și legume la un loc. Este ca o salată bogată, în formă lichidă. Îl poți lua cu tine într-o sticluță și îl poți bea chiar și în cele mai aglomerate zile. Păstrează însă sticla într-un mediu cât mai rece și bea conținutul în cel mult 24 de ore.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0