Moduri în care putem reînvia relația cu partenerul

Cercetătorii spun că orice relație se transformă într-o comuniune bazată pe iubire și respect, după doar câteva luni de fluturași în stomac. Orice relație presupune anumite eforturi, fiindcă de-a lungul timpului ajungem să ne cunoaștem mai bine, să observăm mai multe defecte, să ne lovim de probleme pe care trebuie să le depășim împreună.

 

Tu și partenerul tău aveți cu siguranță zile în care abia găsiți timp să vorbiți, nu petreceți împreună atât timp pe cât v-ați dori și uneori simți că iubirea dintre voi și-a pierdut intensitatea. În plus, este cunoscut faptul că indiferent de vârstă și de sex, fiecare dintre noi caută neîncetat dovezi de afecțiune, care să îi asigure căldura unei familii sau unui grup de prieteni apropiați.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Nu vrem să îți dăm sfaturi greu de pus în practică, așa că îți povestim despre 5 moduri simple în care poți reînvia ușor relația cu partenerul tău. Sunt soluții deloc costisitoare, care nu îți consumă mult timp și eforturi, iar includerea lor într-o rutină familială va face cu siguranță minuni.

O seară pe lună este doar seara voastră

Toate zilele, de dimineața până seara, sunt ca un carusel. Vă bucurați de fiecare jumătate de oră liberă ca și cum ați respira în voie după ce ați înotat cu capul sub apă. Fiindcă acest program încărcat și lipsa de energie nu vă oferă timp pentru voi doi, cea mai la îndemână metodă este să planificați o zi pe lună, de preferat în weekend, în care să fie vorba doar despre voi.

Între 6 după-amiaza și miezul nopții rugați un bunic să stea cu cei mici sau găsiți o bonă de încredere, iar voi plănuiți o cină, un film la cinematograf sau dacă bugetul este mai restrâns, o simplă plimbare prin parc sau prin oraș, cu o ciocolată caldă în mână.

 

 

Principala regulă va fi să nu discutați decât despre lucruri plăcute, ca să nu existe riscul de a vă angaja într-o discuție în contradictoriu interminabilă. Povestiți lucruri amuzante petrecute copiilor, prietenilor sau la serviciu, rememorați clipe frumoase, faceți planuri de vacanță.

 

 

Un weekend pe an plecați din oraș fără copii

Trucul aplicat unei seri pe lună poate fi aplicat și unui weekend pe an. Multe cupluri aleg să facă acest lucru de ziua unuia dintre ei sau de ziua îndrăgosiților. Un weekend liber, fără copii, vă oferă mai mult decât timp pentru voi. Vă oferă și ocazia să vă relaxați și să dormiți suficient, pentru a vă reîncărca bateriile.

 

 

 
 

Excursia nu trebuie să fie neapărat scumpă, exotică sau ieșită din comun. Important este să vă puteți deconecta, să vă bucurați de natură, să vă plimbați și să respirați aer curat.

Gesturile mici fac cât 1000 de cuvinte

Gesturile mici, făcute din când în când vă vor surprinde plăcut și vă vor face să vă simțiți apreciați. Poate fi vorba despre orice: un cadou mic, simbolic, un mic dejun servit la pat, înrămarea unei fotografii de familie, un masaj de relaxare, o îmbrățișare după o zi lungă și grea. Astfel de gesturi nu pot fi mereu planificate, însă dacă vă obișnuiți să fiți atenți și empatici, vor exista mereu ocazii pentru ele.

Amintiți-vă mereu de ce vă iubiți

În orice familie sau cuplu există conflicte. Nu putem evita acest lucru, iar principala cauză nu este lipsa iubirii sau a respectului, ci pur și simplu faptul că nu suntem la fel, iar uneori diferențele de opinie pot genera conflicte. Este important să ne amintim mereu în momentele grele că suntem împreună cu un motiv. Că au existat încă de la început lucruri care ne-au plăcut unul la altul. Adu-ți aminte de ce v-ați îndrăgostit și cu siguranță îți va reveni zâmbetul pe buze când îți vei da seama cât de multe calități are.

Înainte de culcare, discutați ca doi buni prieteni

Comunicarea este esențială, iar aceasta nu trebuie să fie făcută doar de dragul luării unor decizii practice, ci și ca modalitate de descărcare și de exprimare a sincerității. Lucrurile nespuse la momentul potrivit vor genera frustrare și inevitabil vor exploda în conflicte.

Discutați deschis mereu, ca doi buni prieteni, care își permit unul altuia reproșuri făcute cu sinceritate, fără urmă de furie. Relația este o continuă evoluție pentru ambii parteneri, iar comunicarea ne ajută să ne adaptăm unul la altul.

Sărutaţi-vă

Faptul că îţi saluţi partenerul cu un sărut mai lung decât de obicei dimineaţa, la sfârşitul zilei de lucru şi înainte să îi urezi noapte bună va întări relaţia voastră, iar vestea bună este că aşa îi arăţi că încă îl/o mai consideri irezistibil(ă) şi minunat(ă).

Fiţi amuzanţi

O glumă plină de umpr poate să "stingă" o ceartă aprinsă, să pună capăt unei discuţii şi poate să transforme responsabilităţile casnice şi planificarea sarcinilor în ceva inteligent şi hilar. Alege umorul cât mai simplu, pentru că sarcasmul şi observaţiile ori remarcile neplăcute nu ajută la construirea sau reînvierea unei relaţii.

Apreciază-ţi partenerul

 

 

Nu există "prea mult" la acest capitol. Partenerul tău va dori să audă cât de mult admiri modul în care el se duce să plătească facturile, organizează activităţile copiilor (dacă aveţi), a pregătit cina gustoasă de seara trecută, a făcut curăţenie în balcon sau a adunat toate revistele şi ziarele adunate în ultimele luni lângă canapea. Poţi să îţi arăţi aprecierea chiar şi atunci când a dus gunoiul afară, exact la timp pentru a fi ridicat.

Fă-i mici surprize

Poţi aduce acasă un mic dar neaşteptat. Fie că duci maşina la service, pentru a-i schimba uleiul, fie că îi duci micul dejun la pat sâmbătă dimineaţă, fie că vii acasă cu un cadou oricât de mic (fără nicio ocazie specială), este important să îi faci partenerului mici surprize de acest gen.

Amintiţi-vă povestea voastră

Nu vă sunt interzise momentele de nostalgie. Ascultaţi melodiile care v-au plăcut cel mai mult în perioada în care vă dădeaţi întâlniri. Sau puteţi să scoateţi albumul cu fotografii de la nunta voastră şi să îl răsfoiţi împreună, stând pe canapea. Nu e nimic rău în a-ţi aminti momentele bune şi frumoase din trecutul vostru. În acest fel, poţi reînvia relaţia cu partenerul, vă veţi simţi mai bine amândoi, moralul vostru va fi ridicat şi vă veţi aminti de pasiunea de la începutul relaţiei voastre.

Uită lucrurile neimportante

Iartă neajunsurile partenerului tău, apoi uită-le. Nimeni nu este perfect, mai ales când suntem sub stres. Aşa că învaţă să treci cu graţie peste defectele partenerului, peste erorile, greşelile şi gafele lui mărunte şi în acest fel relaţia voastră va avea numai de câştigat.

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0