Orgasmul prostatic - ce este și cum se manifesta

Prostata este o glandă care produce o parte din lichidul din materialul seminal. Este situată în apropierea rectului, între vezică și penis. Când glanda prostatică este stimulată sau masată, este posibil ca o persoană să aibă un tip de orgasm numit orgasm de prostată.

Masajul prostatei până la orgasm este, de asemenea, recomandat uneori ca tratament alternativ pentru prostatita, o afecțiune care înseamnă că prostata este inflamată. Drenarea lichidului din canalele de prostată poate ajuta la eliberarea presiunii. 

Au existat chiar și unele cercetări cu privire la eficacitatea unui dispozitiv la domiciliu pentru masajul prostatei, în special în cazul hiperplaziei benigne de prostată, un tip de inflamație a prostatei care poate apărea pe măsură ce bărbații îmbătrânesc și poate provoca durere sau probleme de urinare.

Masajul prostatei poate fi, de asemenea, o activitate sexuală. Introducerea unui deget, penis sau dispozitiv în anus și stimularea prostatei poate duce la orgasm la unele persoane. De asemenea, poți stimula glanda din exterior prin masarea prostatei prin perineu, zona dintre anus și scrot. Orgasmul obținut numai prin masaj perineal este uneori cunoscut sub numele de orgasm perineal.

Prostata este înconjurată de multe terminații nervoase, iar unii susțin că masajul îi face să se simtă bine chiar dacă nu au un orgasm.

Sub ce nume mai este cunoscut orgasmul de prostată

Prostata este uneori denumită punct G masculin sau punct P, cu referire la zona din interiorul vaginului, numită punct G, care are legătură cu un tip de orgasm.

Unii oameni folosesc expresia „mulsul prostatei” în loc de masajul prostatei.„Masajul prostatei”, „orgasmul prostatei” și „mulsul prostatei” sunt folosite pentru a denumi același lucru. 

Care este diferența dintre orgasmul de prostată și cel al penisului?

Există mai multe diferențe între orgasmul de prostată și penis. Acestea includ:

  • Ejacularea

Lichidul prostatic este doar o parte din lichidul care iese atunci când penisul ejaculează. Restul provine din alte structuri, inclusiv veziculele seminale și glandele uretrale și bulbouretrale. Un orgasm de prostată va produce numai lichid din glanda prostatică.

Excitarea și orgasmul sunt procese complexe care implică nervii, creierul și hormonii, pe lângă organele sexuale. Sunt multe variabile pe care medicii încă nu le știu. Cu toate acestea, orgasmul penisului are loc în general prin stimularea penisului, iar orgasmul de prostată prin stimularea prostatei.

  • Senzaţiile

În timp ce unii bărbați nu apreciază senzația de orgasm de prostată, alții o preferă. În general, se crede că orgasmele de prostată sunt mai intense decât orgasmele penisului. În primul rând, orgasmele penisului sunt asociate cu 4-8 contracții pelvine, în timp ce orgasmele de masaj prostatic sunt asociate cu 12.

  • Timpul de recuperare

În general, orgasmul de prostată necesită o perioadă refractară mai scurtă, sau un alt timp de recuperare decât orgasmul penisului. Din acest motiv, orgasmele de prostată sunt uneori asociate cu posibilitatea unor orgasme multiple.

Este posibil să ai un orgasm de prostată și penis în același timp sau unul după altul, iar unii oameni consideră că această combinație oferă cel mai intens orgasm. Cu toate acestea, este posibil să îți pierzi erecția după un orgasm de prostată, ceea ce poate preveni sau întârzia orgasmul penisului.

Cum să explorezi orgasmul de prostată

Orgasmul de prostată poate fi explorat fie singur, fie cu un partener. Dacă îl încerci pentru prima dată, poate vrei să începi cu stimularea perineului. Pe măsură ce te deplasezi spre anus, vei ști că ai atins locul potrivit când zona de sub piele se simte mai moale și vei simți senzații mai puternice. De asemenea, s-ar putea să simți că trebuie să faci pipi în același timp.

Dacă vrei să încerci stimularea internă, începe prin a introduce un deget bine lubrifiat (al tău sau al unui partener) în rect. Fii delicat. Prostata se va simți mai cărnoasă și mai moale decât zona înconjurătoare.

Poți folosi, de asemenea, jucării sexuale, cum ar fi vibratoare și dopuri anale, pentru a obține orgasmul de prostată. Ele pot fi utilizate fie intern, fie extern.

Cum se simte un orgasm de prostată?

Sexul nu ar trebui să fie dureros, iar asta se aplică și în cazul în care vrei să obții  un orgasm de prostată. Cu mult lubrifiant și răbdare, cel mult ar trebui să simți un mic disconfort până când corpul tău se familiarizează cu senzația de stimulare a prostatei. Odată ce ajungi la punctul culminant, senzația unui orgasm de prostată poate părea ciudată. Se simte mai mult ca un orgasm care cuprinde tot corpul și este foarte diferit de genul pe care l-ai avut după stimularea penisului.

Spre deosebire de orgasmele penisului, orgasmele de prostată nu vin cu o perioadă refractară, ceea ce le face ideale pentru cei care doresc să experimenteze orgasme multiple. 

După un orgasm de prostată, penisul rămâne erect și încă răspunde la stimularea sexuală. Dacă continui să te masturbezi atingându-ți penisul, poți avea imediat un alt orgasm. În cele din urmă, poți avea din ce în ce mai multe orgasme. Orgasmele de prostată au cel mai mare potențial pentru orgasme multiple accesibile. 

Îngrijirea ulterioară este importantă!

Un orgasm de prostată poate fi diferit de orice ai simțit înainte, așa că este important să te relaxezi după aceea și să procesezi ceea ce tocmai ai experimentat. Nu te grăbi să faci curățenie și să încerci să pui totul în ordine. Asigură-te că tu și partenerul tău vă rezervați timp să vă relaxați și să savurați clipele petrecute împreună. Experții recomandă să faceți apoi duș și să curățați orice lubrifiant sau jucării sexuale, astfel încât bacteriile să nu vă provoace o infecție.

Sfaturi de siguranță și considerații speciale

Orgasmul de prostată este, în general, sigur de încercat, atâta timp cât iei măsurile de precauție adecvate pentru a evita zgârierea sau iritarea țesutului:

  • Taie-ți unghiile!
  • Fii blând și ia-o încet!
  • Utilizează un lubrifiant puternic!

Poți folosi un lubrifiant pe bază de apă sau unul siliconic. Unii preferă siliconul, deoarece tinde să reziste mai mult și să ofere mai multă lubrifiere. Cu toate acestea, dacă utilizați jucării din silicon, asigurați-vă că utilizați un lubrifiant pe bază de apă.

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie:

https://www.menshealth.com/sex-women/a28421545/prostate-vs-penile-orgasms/

https://www.menshealth.com/sex-women/a36650744/how-to-have-prostate-orgasm/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0