Orgasmul simultan: adevăruri și mituri

Adevărat sau fals despre orgasmul simultan: trebuie să te gândești la plăcerea celuilalt? Preludiul trebuie să dureze mult? Dar actul sexual?

Viata sexuala face parte din normalitate si sanatatea fiecarei persoane. Asigura si sanatate si durabilitate unei relatii, de aceea chiar daca tine de intimitate, unele lucruri trebuie discutate pe intelesul tuturor, fara false pudori sau prejudecati. Nu degeaba, in timpul actului sexual se descarca endorfine si serotonina, care au un rol important in mentinerea echilibrului psiho-emotional, dar chiar si hormonal. Iar partenerii trebuie sa priveasca deschis relatia sexuala ca pe una din parghiile care duc la stabilitate, incredere si sustinere reciproca pe toate planurile vietii.

Pentru a obține plăcere în timpul actului sexual, e important să te concentrezi pe ceea ce simți, să îți asculți propriul corp, dar și pe cel al partenerului tău. Ușor de spus, mai greu de realizat în special pentru femei: multe au dificultăți în a atinge orgasmul pur și simplu, deci de a avea orgasm în același timp cu partenerul nici nu poate fi vorba. Dovada că metodele care duc la plăcerea sexuală nu sunt înțelese de toată lumea.

Este preludiul important pentru orgasm?

Uneori da, uneori nu. Pentru a simți plăcere, este necesar ca zona organelor noastre sexuale să se încarce cu sânge, pentru a deveni mai receptivi la mângâieri, atingeri și stimulare orală. Totuși, bărbații și femeile nu sunt la fel în ceea ce privește acest aspect.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Bărbatul poate atinge culmile plăcerii în câteva secunde, în timp ce pentru o femeie poate dura de la 2-3 minute, în cele mai fericite cazuri, până la aproximativ 20 de minute. Acest lucru este normal, spun specialiștii, deoarece zonele erogene ale femeilor (labiile, clitorisul, pielea care înconjoară vaginul) au un volum mai mare și necesită mai multă stimulare si irigare vasculara decât vârfului penisului.

Prin urmare, nu trebuie trecut cu vederea tot ceea ce contribuie la creșterea dorinței, la accelerarea pulsului și la sensibilizarea pileii. Preludiul este, deci, poate nu de fiecare dată, dar de multe ori, indispensabil pentru ca o femeie să ajungă la orgasm.

Trebuie să ne gândim la plăcerea celuilalt pentru a ajunge simultan la orgasm?

Și da, și nu! Dacă cei doi parteneri se gândesc în principal la plăcerea celuilalt, este puțin probabil să se bucure cu adevărat în timpul actului sexual. Dacă nu ne gândim puțin la noi înșine, nu putem lua atitudine și nici nu putem efectua mișcările și actele care vor însoți și amplifica ceea ce face celălalt. 

Este nevoie de o alternare a concentrării atenției, spun specialiștii. O vreme, unul dintre parteneri se ocupă mai mult de plăcerea celălalt, după care e bine ca rolurile să se inverseze. Este esențial ca, într-o relație emoțională și sexuală, partenerii să se gândească la plăcerea celuilalt, dar este la fel de important ca aceștia să nu-și neglijeze propria plăcere si sa comunice in intimitate.

A observa dacă partenerul își pierde din tensiunea sexuală, dacă este încordat sau dacă ceva nu îi convine este un semn de atenție față de celălalt și chiar un semn de dragoste când e vorba de cuplurile cu vechime.

Trebuie ca actul sexual să dureze mult pentru a obține un orgasm simultan?

În această privință, nu există standarde. O durată satisfăcătoare atât pentru femei, cât și pentru bărbați poate să însemne câteva minute sau două ore. Nu există o durată normală sau anormală, ci una adaptată obiceiurilor și gusturilor care se formează în cuplu.

Nu toate femeile doresc ca actul sexual să dureze foarte mult, important este felul în care se simt. Uneori, starea de excitație este extrem de mare, și atunci nu e nevoie de un preludiu foarte lung, iar femeia poate avea orgasm repede, la fel ca bărbatul. Alteori, femeia simte nevoie unui act sexual de mai lungă durată, iar bărbatul se poate adapta. Astfel, pentru a atinge simultan orgasmul, el își poate „aștepta” partenera să ajungă în starea necesară, concentrându-se mai mult asupra plăcerii ei și dozându-și plăcerea personală.

Anumite sondaje arată că timpul „adecvat” dintre penetrare și ejaculare ar fi cuprins între 3 și 7 minute, iar durata „de dorit” între 7 și 13 minute. În schimb, o durată de 1 până la 2 minute ar fi considerată „prea scurtă”, iar o durată de 10 până la 30 de minute, „prea lungă”, dar aceste cifre pot să difere de la cuplu la cuplu și de la un act sexual la altul.

Trebuie să te concentrezi pe ideea unui orgasm simultan pentru a-l obține?

Multe cupluri se concentrează asupra acestui obiectiv al orgasmului simultan dar, făcând acest lucru, majoritatea nu reușesc decât să-și strice plăcerea. Trebuie înțeles că, în timpul unui act sexual, cu cât mai mult se concentrează asupra unui obiectiv, oricare ar fi acesta, cu atât mai puțin va reacționa corpul așa cum se așteaptă. Pentru a nu obține un rezultat dezamăgitor, e important este ca partenerii să se lase duși de emoție și să fie implicați total în act. 

Inamicii sexului bun pot fi foarte mulți, de la problemele de serviciu sau diverse griji personale pe care partenerii nu și le pot scoate din minte până la gesturi mici care pot strica toată plăcerea. E necesar, deci, ca pentru a ajunge în același timp pe culmile extazului, partenerii să se bucure în primul rând unul de compania altuia, să lase deoparte orice problemă externă care îi frământă, să învețe unul despre altul ce le place și ce nu. Cu timpul, pot ajunge astfel să se bucure și de orgasmul simultan, dar, dacă nu, acest lucru nu ar trebui să fie de o importanță crucială în cadrul relației si nu trebuie sa devina o preocupare obsesiva.

 

Doar contactul fizic declanseaza orgasmul?

Unii barbati se tem ca partenera nu ajunge la orgasm din cauza "prestatiei" lor... Iar unele femei din cauza ca nu sunt suficient de atragtoare sau sexy. Studiile arata ca uneori doar cateva cuvinte spuse  la momentul potrivit pot declansa instantaneu orgasmul partenerului- dincolo de contactul fizic, care semnifica dorinta aprinsa, o soapta laudativa la ureche sau pura  impartasire a sentimentelor ori ale senzatiei de placere. De aceea partenerii nu trebuie sa se teama sa-si dea frau liber senzatiilor, sa faca un compliment cat de simplu sau sa spuna ceva despre care stie ca ar aduce placere celuilalt.

Pana la urma discutiile despre viata intima a celor doi partneri trebuie sa fie abordate sub semnul atentiei, delicatetei si respectului. Atentie insa ca unele observatii mai la "nelalocul" lor, aluziile sau glumele nesarate pot compromite starea de bine in cuplu... .Asa ca alegeti-va  bine cuvintele atunci cand aveti discutii pe tema acesta, in timpul momnetelor de dragoste sau in afara lor, intrucat partenerii mai "sensibili" se pot inhiba usor , isi pierd increderea in puterea lor de atractie si viata sexuala si de familie pot sa sufere consecinte nedorite. Abordati sincer discutia daca sesizati asemenea reactii la persoana iubita si lamuriti cat mai repede situatia, asigurandu-i de dragostea si dorinta reala pe care le-o purtati. Uneori un simplu "te vreau" din cand in cand asigura cel mai prielnic teren pentru o relatie de cuplu reusita!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock 
Bibliografie:
Santé Magazine - Sexo : 4 idées reçues sur l’orgasme à deux
https://www.santemagazine.fr/psycho-sexo/desir-et-plaisir/orgasme/sexo-4-idees-recues-sur-lorgasme-a-deux-171402
Psychology Today - Come Along with Me
https://www.psychologytoday.com/us/blog/women-who-stray/201011/come-along-me

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1