7 semne ca un cuplu este in pericol de divort, potrivit specialistilor

Toate cuplurile au probleme si nu e nimic anormal in asta. Daca insa esti casatorit si certurile ajung sa fie un obicei zilnic, atunci e posibil ca problema sa fie putin mai grava.

Cu toate ca fiecare cuplu e diferit, exista anumite tipare pe care specialistii le-au descoperit, care indica faptul ca lucrurile nu se indreapta in directia buna, ba chiar ar putea sa iti puna in pericol casnicia - iata care sunt problemele care ar putea duce la divort!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Comunicarea voastra s-a schimbat, e diferita acum

Daca modul in care comunicati si incercati sa va rezolvati problemele s-a schimbat odata cu trecerea timpului, aveti o problema serioasa. Spre exemplu daca ani la rand v-ati certat si v-ati rezolvat problemele fara sa ridicati tonul sau fara sa trantiti usile, iar acum acest lucru s-a schimbat si nu va puteti certa fara tipete si obiecte trantite, e posibil sa va aflati in prag de divort.

Va certati tot timpul

Cresterea frecventei certurilor intr-un cuplu indica, de asemenea, probleme serioase. Daca partenerii au ajuns sa se certe zilnic, atunci mariajul lor este in pericol.

Traiti vieti separate

Este normal sa simti nevoia sa petreci o zi singur, fara partenerul de viata, dupa o cearta de zile mari in cuplu. Pe de alta parte, este complet anormal sa iti faci planuri pe cont propriu ori sa iei decizii majore fara a te consulta cu jumatatea ta. A nu se confunda cu situatia normala in care partenerii au hobby-uri diferite.

Va invinovatiti reciproc pentru problemele pe care le aveti

Este mai simplu sa il invinovatesti pe celalalt pentru problemele pe care le ai, insa e nevoie de doi oameni pentru a se crea un conflict. In momentul in care nu reusiti sa rezonati cu partenerul, nu va mai exista intelegere reciproca, iar divortul va deveni o optiune pentru voi.

 

 

Apar furia si resentimentele 

Intensitatea furiei si resentimentele, precum si frustrarile acumulate de-a lungul timpului reprezinta, de asemenea, un pericol pentru sanatatea casniciei voastre. 

Ati devenit indiferenti

Este bine, uneori, sa va detasati pentru a putea face fata unui conflict. Atunci cand intervine indiferenta intre parteneri si acestia nu mai dau doi bani pe relatia lor, divortul devine iminent. 

Puneti intotdeauna copiii pe primul loc

Copiii sunt cei ma importanti, bineinteles, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie vesnic pe primul loc si relatia de cuplu sa dispara complet de pe lista de prioritati a partenerilor. De multe ori, cuplurile se despart dupa ce copiii cresc si pleaca de acasa pentru ca isi dau seama ca nu mai au nimic in comun, nimic care sa ii tina legati unul de celalalt.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca te regasesti in situatiile de mai sus, ideal ar fi sa ai o discutie cu partenerul si sa stabiliti impreuna daca sunteti dispusi sa faceti eforturi pentru a remedia situatia. Puteti chiar sa apelati la ajutor de specialitate, mergand la un terapeut specializat in terapie de cuplu, care va poate ajuta sa va rezolvati problemele. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0