Ziua Îndrăgostiților: 20 de gesturi simple prin care îți arăți iubirea

Indiferent ce activități alegi să faci împreună cu partenerul tău de Valentine's Day, acum ai încă o ocazie de a-i arăta cât de mult îl iubești. Aceste mici acte sau gesturi de iubire sunt perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților!

Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Ziua Sfântului Valentin, este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie în întreaga lume. Pentru mulți, este un moment special în care oamenii își arată afecțiunea și iubirea față de o altă persoană, trimițând felicitări, flori sau ciocolată cu mesaje de dragoste. Această zi își trage numele de la un sfânt, dar legendele sunt foarte diferite, iar cu adevărat nu se știe cine a fost mai exact acest sfânt Valentin.

De Ziua Îndrăgostiților, nu trebuie să te gândești neapărat la lucrurile materiale și la cât de mult să cheltui pentru jumătatea ta. Sigur că nu este nimic rău în a-i cumpăra partenerului ceva de care știi că are nevoie sau își dorește de mult timp. Însă în această zi, gesturile romantice și cele prin care îți arăți grija și iubirea ar trebui să strălucească. 

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Iată mai jos câteva modalități simple, utile pentru ambele sexe, dintre care poți alege ce ți se potrivește, prin care poți celebra Ziua Îndrăgostiților fără să faci cheltuieli exorbitante.

1. Lasă-i partenerului un bilețel cu un mesaj drăguț sau cu o veste pe care o așteptă de mult timp pe oglinda de la baie, astfel încât să fie primul lucru pe care îl vede dimineața. Sau, dacă merge la serviciu dimineața, lasă-i partenerului un bilețel cu un mesaj scurt în geanta cu care pleacă (fie și în geanta laptopului), astfel încât să îl găsească atunci când ajunge la muncă. De exemplu, îi poți scrie că abia aștepți să revină seara acasă ca să vadă ce i-ai pregătit.

2. Chiar dacă sunteți amândoi acasă și lucrați, trimite-i partenerului fără să te vadă un mesaj vocal, un e-mail scurt sau un mesaj video în care îi spui de ce îl iubești. Dacă incluzi și expresii mai puțin decente, ai grijă să nu i-l trimiți pe adresa de serviciu!

3. Pentru domni: când știi că partenera mai are puțin și ajunge acasă, pregătește-i o baie parfumată cu spumă.

4. Planifică o ieșire în oraș și fă-i o surpriză. Începe cu cina, pe care o veți lua la restaurantul preferat al partenerului tău, apoi îi poți oferi bilete la un eveniment dintr-un domeniu care știi că îl pasionează, fie că e vorba de un concert sau un spectacol de teatru.

5. Surprinde-ți partenerul de Ziua Îndrăgostiților cu ceva special pe care știi că și-l dorește (poate să fie o prăjitură preferată pe care o mănâncă rar, poate să fie un vin bun pe care să-l savurați în doi, poate să fie o faptă sau un gest).

6. Trimite-i partenerului la serviciu un curier cu o cutie de prăjituri deosebite sau altceva ce știi că i-ar face plăcere. Și dacă lucrează de acasă (sau dacă amândoi lucrați de acasă ori dacă este zi liberă) poți face același lucru.

7. Scoate câinele la plimbare, spală vasele sau ocupă-te de o altă responsabilitate care, de obicei, cade în sarcina partenerului tău. Faptul că vrei să iei asupra ta o parte dintre responsabilitățile cuiva, fie și pentru o zi, este mereu apreciat.

8. Umple frigiderul cu berea, vinul sau băutura răcoritoare preferată a partenerului tău, așezând pe unele rafturi și gustările preferate ale acestuia.

9. Dacă de Ziua Îndrăgostiților sunteți la muncă (dar nu lucrați de acasă și nu lucrați pentru același angajator), treci pe la serviciul partenerului tău în jurul prânzului și adu-i mâncarea preferată, ca să luați masa împreună, mai ales dacă de obicei sau niciodată nu faceți acest lucru.

10. După serviciu, faceți o plimbare cu mașina împreună, în afara orașului, într-unul dintre locurile voastre preferate (dar care să nu fie la sute de kilometri distanță). 

11. Oferă-i partenerului un masaj al spatelui sau al picioarelor, fără să ceri în schimb un astfel de masaj. Dacă ai noroc și se oferă și el/ea să-ți returneze amabilitatea, cu atât mai bine!

12. Umple-i rezervorul de la mașină fără să îl anunți în prealabil. Oricare dintre noi se bucură atunci când știe că mai are de bifat un task pe listă și constată că treaba a fost deja rezolvată!

13. Prepară-i micul dejun cu ingrediente pe care știi că le preferă și serviți micul dejun în pat.

14. Dacă aveți zi liberă, petreceți o dimineață prelungită în pat, cu câte o porție de clătite cu ciocolată și serialul vostru preferat.

15. Faceți o plimbare târziu în noapte, prin cartier, ținându-vă de mână și rememorați diverse evenimente pe care le-ați văzut sau trăit sau amintiți-vă cum anume s-a schimbat cartierul de-a lungul timpului.

16. Înscrieți-vă la un curs sau la o altă activitate pe care știi că partenerul își dorea să o faceți împreună. Sau, dați startul unui nou hobby împreună. Discutați despre ce dorințe comune aveți și vedeți la ce rezultat ajungeți. Poate că amândoi vă doriți să învățați să schiați, dar nu v-ați încumetat niciodată, sau poate că vreți să învățați să vă construiți propriile obiecte decorative pentru casă.

17. Inventați porecle amuzante pentru amândoi, pe care să le folosiți doar în privat – sau și între prieteni, cum doriți. Puteți scrie câteva bilețele cu „nominalizările” asupra cărora ați căzut de acord, apoi extrageți poreclele câștigătoare și începeți să le utilizați.

18. Oferă un cadou clasic și personalizează un obiect sau o felicitare cu o poză amuzantă sau foarte dragă cu voi, sau cu fotografii din cele ma frumoase momente petrecute împreună. 

19. Dacă aveți amândoi zi liberă, pregătiți în mijlocul livingului câteva pături, câteva perne mari și o zonă cu gustări și petreceți-vă câteva ore cu un joc de societate care să vă placă amândurora. Sau, puteți face o zi de filme. Alcătuiți un program pentru toată ziua în care să vă uitați la filmele voastre preferate.

20. Ziua Îndrăgostiților poate fi și despre altceva, nu doar despre relația dintre voi doi. De exemplu, poți face un gest frumos pentru mama, tatăl, fratele sau sora partenerului tău. Mai ales dacă îi cunoști bine și știi că și-ar dori anumite lucururi pe care n-au reușit să și le ia, gestul tău va fi apreciat de toată lumea.


Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie: 
Proximate and Ultimate Perspectives on Romantic Love - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8074860/ 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0