Jocuri si activitati de Revelion pentru adulti

Dacă petreci un Revelion între adulți, iată ce jocuri și activități interesante puteți desfășura cu această ocazie.

Iată că se apropie și ultima zi a anului, pe care o aștepți cu nerăbdare pentru că ai pregătit o petrecere de pomină cu oameni dragi din viața ta: ai de gând să îi aștepți cu feluri de mâncare gustoase și deosebite, cu băuturi fine, cu miros de scorțișoară și brad, dar și cu voie bună care să vă însoțească la trecerea dintre ani.

Dacă ești gazda unei petreceri de Revelion la care vor fi prezenți numai adulți, e bine să planifici și câteva jocuri interesante care să le capteze atenția tuturor invitaților. 

Îți propunem în acest sens o serie de jocuri și activități simple și ușor de pus la punct, mai ales că pentru unele dintre ele este posibil să ai deja prin casă articolele de care veți avea nevoie, iar pentru altele nu este nevoie de obiecte, ci doar de cuvinte.

7 jocuri de Revelion pentru adulți 

Iată câteva idei de jocuri pentru a petrece ultima zi a anului în compania prietenilor într-o manieră veselă și relaxată:

1. Cele mai importante momente ale anului

Acest joc de Revelion se referă la a porni și a întreține o conversație despre momente memorabile petrecute de-a lungul anului. În timpul petrecerii, gazda își va ruga oaspeții să povestească despre momentele și amintirile preferate din anul care se încheie. 

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Îi poate întreba, de exemplu, când au râs cel mai cu poftă de-a lungul anului trecut, care a fost cel mai bun film pe care l-au văzut în acest an, ce eveniment personal sau profesional a avut un impact pozitiv în viața lor și tot așa. Important este ca gazda să se concentreze cu întrebările pe situații pozitive, pentru ca invitații să rememoreze cu drag întâmplările, nu să se întristeze.

2. Jocul Numelor

O altă activitate relaxantă de Revelion, foarte potrivită pentru un grup mai mare de adulți, este Jocul Numelor. Pentru acest joc, fiecare oaspete va trebui să contribuie cu câteva nume scrise pe bilețele care vor fi puse într-un castron. Pot fi nume de celebrități din lumea muzicii sau a filmului, personaje faimoase din desene animate, figuri istorice și chiar oameni aflați la petrecerea respectivă. 

Apoi, oaspeții ar trebui să se împartă în echipe și să încerce, pe rând, să ghicească numele de pe fiecare foaie de hârtie, oferindu-și reciproc indicii (unul dintre membrii echipei va citi numele de pe bilețel și va da informații despre acea persoană, iar restul din echipă trebuie să ghicească despre cine este vorba). 

Gazda va ține evidența punctelor - de exemplu, poate oferi un punct pentru o ipoteză corectă, chiar dacă răspunsul este greșit și trei puncte pentru un răspuns corect.

3. Jocul întrebărilor sincere

Dacă prietenii tăi sunt oameni cu simțul umorului, printre jocurile de Revelion pe care le poți propune poate fi și acest joc al întrebărilor sincere, inclusiv jenante. 

Gazda va pregăti mai multe bilete cu întrebări precum: „În ce fel ți-ai petrece o seară cu actorul tău preferat?”, „Ce cuvânt ți se pare cel mai jenant de pronunțat în limba română și de ce?” sau „Ce obiceiuri neplăcute ai remarcat la rudele care vin în vizită?”, le va pune într-un castron și fiecare persoană va extrage pe rând câte un bilet și va răspunde cât mai detaliat.

4. Fotografii cu elemente de recuzită

Invitații tăi la petrecerea de Revelion se vor energiza și se vor distra cu siguranță dacă îi inviți să facă poze cu câteva obiecte de recuzită. Pe unele le poți pune tu, pe altele le pot aduce invitații, în funcție de ce are fiecare pe acasă.

Ca gazdă, folosește telefonul tău – sau al unuia dintre invitați, dacă face fotografii mai performante și dacă persoana dorește să ți-l împrumute – și demarează o ședință foto pentru oricine dorește. 

Pe post de elemente de recuzită, adună într-un coș mare sau pe o măsuță pălării, eșarfe, ochelari de soare, cartonașe lipite pe bețe de frigărui cu diverse mesaje amuzante, mustăți false, peruci și orice altceva considerați că vă ajută să faceți poze cât mai interesante, pe care le puteți aduna apoi într-un album.

5. Joc de ghicire a hotărârilor de Anul Nou

Un alt joc de Revelion pentru adulți este și acela care le oferă ocazia tuturor invitaților să-și împărtășească hotărârile de Anul Nou. Fiecare persoană va scrie pe câte un bilet cu litere de tipar (eventual modificându-și scrisul, pentru ca restul celor prezenți să nu-l recunoască) o hotărâre reală pe care a decis să o ia în anul următor.

Toate biletele vor fi puse într-un castron și fiecare va extrage pe rând câte unul, va citi hotărârea scrisă pe foaie și va încerca să ghicească cine este autorul biletului și de ce crede că este vorba de acea persoană. Sau, gazda va face o listă cu toate hotărârile, apoi va începe să le citească pe rând și toți invitații vor încerca să ghicească a cui este fiecare.

6. Şarade de Revelion

Acest joc seamănă cu Jocul Numelor, însă are o tematică mai largă. Practic, fiecare invitat va scrie câte un cuvânt pe un bilet și îl va pune într-un castron. Apoi, gazda va împărți invitații în echipe de trei persoane, și fiecare echipă va extrage, pe rând, câte un cuvânt: o persoană va citi cuvântul în gând și va încerca să îl explice printr-un desen celorlalte două persoane din echipă, care, la rândul lor, vor încerca să ghicească despre ce cuvânt este vorba.

7. Două adevăruri și o minciună

Unul dintre cele mai amuzante jocuri de Revelion pentru adulți este „Două adevăruri și o minciună”, pe care este posibil să-l fi văzut pe la diverse emisiuni tv cu celebrități. Pe rând, fiecare persoană de la petrecere va spune trei propoziții (două adevărate și una falsă), iar celelalte vor încerca să-și dea seama care propoziții sunt adevărate și care este cea falsă.

Sperăm că te-am inspirat cu aceste jocuri și activități de Revelion pentru adulți și îți dorim să ai o petrecere cât mai reușită!

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
The Spruce - 8 New Year's Eve Party Games for Adults
https://www.thespruce.com/new-years-eve-party-games-adults-1357908


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0