Mindfulness: 3 cadouri pe care le poti face celor dragi, pentru starea lor de bine

Cand facem cadouri in perioada sarbatorilor, ne gandim in special la nevoile fizice ale celor dragi: le cumparam haine, parfumuri, gadgeturi, bijuterii. Insa cat de des ne gandim si la nevoile lor spirituale? Exista daruri inedite pe care le putem face in special celor dragi care se lupta cu stresul, anxietatea si depresia, dar si celor care isi doresc sa aiba un stil de viata sanatos pe toate planurile.

O carte care ii invata sa isi gaseasca pacea interioara

Lectura este un obicei sanatos, in special daca din cand in cand citim si carti de dezvoltare personala si autoeducare. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un exemplu excelent este cartea lui Carlos L’Abbate, "About Presence – a journey into ourselves", o colectie de insemnari inspirate din calatoria autorului in cautarea adevarului. De ce ajungem sa cersim dragoste? Ce este o minte impacata, linistita si cum o putem avea? Ce este libertatea adevarata? Cine sunt eu? Carlos L’Abbate, un argentinian ce traieste in Bucuresti si-a petrecut o mare parte a vietii calatorind si studiind pentru a afla raspunsuri la aceste intrebari. Acum, Carlos preda Yoga of Presence, un mod prin care inveti sa fii prezent si sa-ti gasesti pacea interioara. 

Un curs de yoga, de meditatie sau o sesiune de psihoterapie

Chiar si cei mai sceptici oameni pot fi convinsi de utilitatea unui obicei atunci cand il incearca pe propria lor piele. Beneficiile pe care le au yoga si meditatia nu mai sunt de mult un secret pentru nimeni si cu toate acestea multe persoane le ocolesc fiindca nu inteleg cu adevarat ce presupun, ce rol au si cum se desfasoara. Asa ca un curs de o luna la un centru specializat in yoga poate fi o idee buna - poti introduce in viata persoanei respective un nou obicei sanatos.

Daca yoga pare o experienta prea diferita, poti alege o sesiune la psihoterapie. Sanatatea mintii noastre este la fel de importanta precum cea fizica, iar psihoterapeutul ne ajuta sa ne dam seama de ce avem anumite anxietati, temeri si blocaje, pentru a le putea depasi si a reduce stresul din viata noastra.

Oferiti-le timpul vostru si ascultati-i

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un cadou gratuit pentru noi si nepretuit pentru cei dragi. In secolul vitezei ne oprim mult prea rar pentru a discuta si pentru a asculta cu adevarat. In general discutiile noastre pornesc de la "Ce mai faci?" si continua cu un sir nesfarsit de amanunte ce tin de existenta noastra fizica, de activitati, si mai putin de sentimente. Luati-va 2-3 ore libere, eliberati-va mintea de orice griji, si incepeti discutia cu "Ce simti? Ce ganduri te incarca? Ai nevoie de un sfat?".

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0