Cum organizezi un picnic reușit, pas cu pas

Sezonul cald este ideal pentru picnicuri la iarbă verde, în parc, în pădure, la marginea unui lac sau pe malul marii. Această activitate în aer liber este și pe placul adulților, care se pot astfel desprinde mental de problemele de la serviciu, dar și pe placul copiilor, care se bucură oricând de o ieșire în natură, unde pot alerga și se pot juca în voie. Pentru ca un picnic să fie reușit, trebuie să ții cont de câteva ponturi care te vor ajuta să fii pregătit pentru orice situație.

Stabilirea contextului

Organizarea picnicului trebuie începută cu stabilirea locului în care acesta se va desfășura. În funcție de acest aspect, va trebui să iei în considerare lucrurile de care ai nevoie pentru picnic. Spre exemplu, pentru un picnic în pădure este suficient să iei o pătură, în timp ce pentru un picnic pe plajă, ai neapărată nevoie de o umbrelă, pentru a te proteja de razele puternice ale soarelui. 

Scaunele și măsuța de picnic extensibile sunt variante foarte confortabile și ușor de transportat, așa că nu ar strica să investești în asemenea piese dacă picnicurile se numără printre activitățile preferate ale familiei tale. În cazul în care ai un copil mic, ar fi bine să ai și un cort pentru plajă, care va asigura umbra de care cel mic are nevoie la orele prânzului. Dacă vrei să ai parte de confort în ciuda statului pe o pătură, o alegere inspirată ar fi bine să pui în bagaj și câteva perne decorative sau de plastic, pe care să le umfli, care te vor ajuta să te relaxezi într-o poziție comodă. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Alegerea meniului

După stabilirea locului, trebuie alese și felurile de mâncare pe care le vei împărți cu cei dragi în timpul picnicului. Asigură-te că alegi alimente neperisabile, care vor rezista până la ora mesei indiferent de temperaturile indicate de termometru ori de condițiile în care le transporți. Conservele, sandvișurile bine împachetate în folie alimentară, salatele în caserolă (cu dressing-ul pus separat într-un borcănaș) ori preparatele la borcan sunt variante sigure, cu care nu ai cum să dai greș. În ceea ce privește gustările, alege nuci, alune, migdale, caju și fructe tari (sau, dacă sunt mai moi, să fie puse în caserolă). 

Bineînțeles, apa și limonada nu trebuie să fie uitate, iar pentru a te asigura că acestea își păstrează temperatura scăzută indiferent de căldura de afară, folosește o geantă termoizolantă.

Asigură-te că pui în bagaj toate ustensilele de care ai nevoie: pahare, farfurii, tacâmuri, șervețele umede și șervețele din hârtie -  vei avea nevoie de toate pentru un picnic reușit. Dacă investești într-un coș pentru picnic, le vei ține foarte bine la un loc pe toate.

 

 
 

 

Pregătește un kit pentru urgențe

Loțiune de plajă, repelent pentru insecte, soluție dezinfectantă, plasturi și comprese, precum și pastile pentru stomac - pe toate trebuie să le conțină trusa pentru urgențe, pentru că nu știi când tu sau cineva din grupul tău se poate alege cu arsuri solare, tăieturi sau alte răni, ori cu vreo durere de stomac. De asemenea, dacă vreunul dintre voi se află în tratament pentru o anumită afecțiune în zilele respective, nu uita să luați cu voi medicația recomandată.

Nu uita de jocuri și jucării

Pentru cei mici ar trebui să pui în bagaj câteva jucării care să le mențină atenția ocupată și să-i pună în mișcare. Paletele de badminton și mingea de volei ori cea de fotbal sunt interesante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Adulții se pot bucura și de o partidă de table, de șah sau de rummy, așa că nu uita să le pui și pe acestea în bagaj. Și jocurile de societate, precum cele de cărți ori Catan sau Activity, pot transforma ziua petrecută la picnic într-una mai distractivă. 

Nu în ultimul rând, ia-ți cu tine buna dispoziție: o zi petrecută în aer liber cu familia te conectează cu cei dragi și îți încarcă bateriile pentru perioada următoare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Martha Stewart - How to plan a picnic
https://www.marthastewart.com/921442/how-plan-picnic

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0