Activităţi pentru întreaga familie pe timp de iarnă

Vacanța de iarnă este o adevărată bucurie pentru copii, care îl asteapta cu nerăbdare pe Mos Crăciun. Dar  Moșul nu vine în fiecare zi, așa că este important să găsești diverse activități pentru vacanța de iarnă, pe care să le faci împreună cu cei mici. Nu te izola în casă atunci când ninge şi nu refuza dorinţele copiilor de a face ture pe pârtie. Cu cât petreci mai mult timp afară şi încerci să profiţi la maximum de farmecul iernii, cu atât mai bine dispus vei fi și tu în fiecare zi. Îți recomandăm câteva dintre cele mai plăcute activitati pentru tine și  copii.

1. Jucați-vă în zăpadă 

Jocurile în zăpadă sunt preferatele copiilor, fie că este vorba de o bătaie cu bulgări sau de realizarea unui om de zăpadă sau chiar îngerași. Distracția este de fiecare dată garantată. Faceți echipe în familie și vedeți cine iese campion. Apoi faceți un om de zăpadă în curte, în parc sau chiar în fața blocului. Nu uitați să luati tot ce aveți nevoie pentru un om de zăpadă cât mai autentic: morcovi pentru nas, nasturi pentru ochi și gură, un fular și de ce nu, o mătură sau ce vreți voi să mai adăugați. Oamenii de zăpadă  te vor provoca și pe tine să îți folosești creativitatea din plin. Sau de ce nu, bucurați-vă pur și simplu de ninsoare ieșind afară și încercând să prindeți fulgii. Nu uita să iei cu tine și aparatul foto ca să ai parte de cele mai frumoase amintiri alături de cei mici.

2. Ieșiți la săniuș

Nimic nu se compară cu mersul la săniuș. Echipați cu geacă și pantaloni din fâș, cu obrajii îmbujorați, de cum dă prima ninsoare, cei mici numai la asta se gândesc. Scoate sania de la naftalină si mergeți împreună în parc. 

3. Mergeți la patinoar 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Fie că sunt în aer liber, fie că sunt acoperite, în sezonul Sărbătorilor, la mare căutare sunt patinoarele. Mergeți în gașcă, iar distracția va fi din plin. Iar dacă cel mic nu știe să patineze, atunci vacanța de iarnă reprezintă momentul potrivit ca să învețe. Dacă tu știi să patinezi, mergi și tu cu el în ring, iar dacă nu, supraveghează-l de pe margine, în timp ce te bucuri de un pahar de vin fiert cu scorțișoară.

4. Schiați

Schiatul este sportul preferat al sezonului rece. Mergi câteva zile cu copilul la munte, pe o pârtie pentru începători și o să vezi că cel mic va iubi acest sport. Indiferent dacă tu știi sau nu să schiezi, apelează cel mai bine la un instructor. Instructorul are răbdare și metode după care explică mișcările. Îl învață pe copil pe pași să urce cu teleschiul, să coboare, să facă viraje. 

4. Plimbați-vă în parc

Fie că este sau nu zăpadă în vacanța de iarnă, nu îți lasa copilul să stea toata ziua în fața televizorului sau cu tableta în mână. Mergi cu el cât mai des prin parc și interacționați cu alți copii. După joacă, cel mic va avea mai multă poftă de mâncare și se va odihni mai bine. 

5. Faceți o drumeție 

Dacă este soare afară, mergeți într-o scurtă drumeție de o zi într-un loc plăcut în afara orașului sau într-o pădure care să vă umple de energie și voie bună.

6.  Ieșiți la film

Când vă săturați de joaca în zăpadă, mergeți la film. Cel mic va fi încântat, mai ales dacă filmele alese sunt animații. O altă variantă este să organizezi la tine acasă o seară de film,  la care să îi inviți si pe prietenii copilului tău. 

7.  Gătiți împreună

Vacanța de iarnă este o perioadă excelentă pentru gătit. Implică-l și pe cel mic în această activitate și gătiți prajituri împreună: fursecuri cu scortișoară, biscuiți în formă de brăduți, turtă dulce pe care să le serviți cu un pahar de lapte cald.

8. Jucați jocuri de societate

Jucați jocuri de societate: Monopoly, Activity, Catan sau oricare alte jocuri pe care cei mici le preferă. 

7. Faceți decorațiuni de Sărbători

Cu hârtie colorată, carton, panglici și lipici, folosiți-vă creativitatea și faceți ornamente personalizate de Sărbători. Și bineînțeles, împodobiți împreună bradul.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Bibliografie:
https://www.sitters.co.uk/blog/the-best-winter-activities-for-kids.aspx

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0