Controlul tensiunii arteriale: cum se realizeaza corect si ce indica rezultatele

Persoanele sanatoase ar trebui sa isi verifice tensiunea arteriala cel putin o data pe an pentru a se asigura ca totul este in regula si ca nu a aparut nicio problema intre timp. Fumatorii, persoanele supraponderale, dar si persoanele care provin dintr-o familie cu probleme cardiace ar trebui sa isi verifice tensiunea de mai multe ori pe an.

Daca stii ca ai probleme cu tensiunea, nu ar fi rau sa isi achizitionezi un tensiometru pentru a-ti putea verifica tensiunea in mod regulat, acasa.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Valori normale tensiune arteriala: pana in 120/80mm colHg

Pe masura ce tensiunea arteriala depaseste valoarea de 140/90mm colHg, riscurile devin din ce in ce mai mari. Tensiunea marita, adica hipertensiunea, poate cauza accidente vasculare, anevrism, dar si blocaj renal. Avand in vedere ca riscurile sunt foarte mari, tensiunea arteriala nu trebuie neglijata, mai ales ca este un test rapid si nedureros, in comparatie cu alte analize. 

 

 

[{ads-hipertensiune-second}]

Hipertensiunea poate fi combatuta prin renuntarea la fumat, adoptarea unui stil de viata sanatos, reducerea consumului de sare si renuntarea la alcool. Stresul trebuie si el eliminat intrucat este un factor declansator pentru hipertensiune. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0