Uleiuri pentru corp

Te-ai gândit vreodată că ai putea înlocui clasicele creme de corp cu uleiuri naturale? Posibilități sunt multe și chiar mai sănătoase decât cremele.

Sunt hidratante și ajută la stabilizarea metabolismului pielii uscate, crescând nivelul lipidelor în stratul superior și redând astfel vigoarea pielii. Au, de asemenea, conținut de vitamine, precum vitaminele A și E, care ajută la regenerarea pielii.

Uleiul de jojoba

Ca și consistență, ulei de jojoba seamănă mai mult cu o ceară, atunci când este păstrat la temperatura camerei. Conține vitaminele A și E, acizi grași de înaltă calitate, precum omega 9. Se absoarbe rapid în piele, fără să lase urme și este un adevărat miracol pentru pielea uscată. Folosirea lui se recomandă, de asemenea, femeilor însărcinate, pentru a preveni apariția vergeturilor.

Uleiul de susan

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Conținutul său bogat de acizi grași nesaturați fac din el un produs de calitate, recomandat pentru piele foarte uscată. Un alt atu este că protejează împotriva soarelui, deși nu poate fi folosit ca și cremă tradițională de protecție.

Uleiul de argan

Este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru tratamente cosmetice. Datorită conținutului său bogat de acid linoleic, este un bun combatant al acneei. În plus, prin ingredientele sale ajută în cazul arsurilor solare, iar conținutul de vitamina E îl face un bun antiinflamator și antioxidant. Este ideal pentru pielea uscată, dermatite și ajută la prevenirea ridurilor. Poate fi folosit și ca tratament pentru păr despicat și unghii care se exfoliază.

Ulei de migdale

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Bogat în vitamine din grupurile B și E, este esențial pentru o piele delicată, elastică. Se recomandă mai ales pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușilor. Proprietățile sale îl recomandă și ca ulei de masaj.

Ulei de nuci de macadamia

Este foarte benefic pentru pielea uscată. Conține acizi grași, ce redau echilibrul pielii. Ajută, de asemenea, la regenerarea acesteia. Se absoarbe rapid în piele.

Uleiul de măsline

Conține vitamina E, care ajută la elasticitatea pielii și este folosit ca ingredient de bază în săpunuri, datorită proprietăților sale de a curăța, mai ales pielea sensibilă. Ajută în tratarea pielii uscate și a părului uscat.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0