Sfaturi de îngrijire pentru o vacanță reușită

Arsuri solare, piele care se descuamează, iritații, uscăciune, „explozie” de comedoane, sunt doar câteva dintre incidentele neplăcute care ne pot strica vacanța mult așteptată.

 

În linii mari, rutina de îngrijire în vacanță trebuie să urmeze pașii importanți: demachiere, tonifiere și hidratare. Deoarece timpul petrecut în natură, expunerea la soare, apă sau vânt este mult mai mare decât de obicei, se impun câteva ajustări în funcție de tipul de ten. 

1. Folosirea unei creme cu protecție solară 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Indiferent de tipul de ten sau de destinația pe care o alegi, nu uita că soarele te urmărește. Cea mai bună cremă anti-aging este cea cu protecție solară SPF 25-30 suficientă pentru aproximativ 6 ore petrecute în soare. Aplic-o înainte de a te expune soarelui și nu uita să reaplici periodic. 

Foarte utile sunt stickurile cu factor de protecție, pe care ar trebui să le aveți la îndemână oricând, oriunde. Aplicați discret în jurul ochilor, acolo unde pielea transpiră din cauza ramei de la ochelarii de soare, pe mâini, gât, etc. În zilele în care soarele este foarte puternic, limitați timpul petrecut la soare și stați la plajă doar dimineața (8-11) și după amiază (16-20). 

2. Îngrijirea pielii după expunerea la soare

Pe cât de importantă este aplicarea cremei cu protecție solară, la fel de importantă este înlăturarea ei după ce am părăsit plaja. Urmele de nisip sau apa sărată a mării irită pielea care suferă deja din cauza radiațiilor solare. 

NU folosiți produse cu rol de exfoliere dacă ați ales o vacanță în locuri în care petreceți mult timp în soare. Deși este un produs excelent pentru piele, exfoliantul poate irita excesiv un ten care suferă deja din cauza soarelui, apei mării sau a vântului. 

3. Soluții pentru pielea cu tendință de îngrășare

Un lucru frecvent de care se plâng femeile cu tenul gras este senzația de îngrășare sau îmbâcsire a porilor, ca urmare a folosirii cremei cu protecție solară. Alegeți o cremă cu o textură ușoară și dublați protecția purtând o pălărie cu boruri mari. De asemenea , o mască cu argilă sau alge marine aplicată nu mai mult de 7 min pe o piele curată, va absorbi excesul de sebum. Dacă simțiți că pielea se îngrașă, înlocuiți crema hidratantă cu un ser hidratant și calmant. 

4. Soluții pentru tenul sensibil sau uscat 

Aceste tipuri de ten sunt cele mai fragile și mai predispuse la îmbătrânire prematură. Expunerea la soare ar trebui să fie minimă. Nu uitați să purtați o pălărie cu boruri largi pentru o protecție mărită. Cremele și serurile cu efect calmant nu ar trebui să lipsească din trusa de frumusețe. De altfel, întreaga rutină de îngrijire ar trebui să fie făcută cu produse calmante, incluzând demachiantul. Pe lângă acestea, un adevărat elixir aromatic și vindecător este apa de trandafiri cu efect calmant și hidratant; vă recomand să aveți o sticluță în poșetă și una acasă. 

5. Alte sfaturi

  • Oja albă pentru unghii se poate îngălbeni din cauza soarelui. Folosiți ojă colorată. 
  • Parfumul aplicat pe piele poate provoca pete închise la culoare. 
  • Sucul de citrice poate păta pielea. 
  • Protejați-vă părul de apa sărată, soare și vânt.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Nu uitați! 

Iubiți soarele și marea, dar nu mai mult decât vă iubiți propria sănătate și frumusețe.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0