Cum să-ți organizezi kit-ul personal de make-up

Vi s-a întamplat să pierdeți timp prețios căutând minute în șir rujul favorit și să nu-l găsiți din pricina faptului că aveți mult prea multe produse? Cunosc sentimentul. Posibil ca uneori, chiar în grabă, după o pregătire pentru un eveniment important, locul unde vă realizați machiajul să arate ca și când ar fi fost devastat de o tornadă.

Dacă atunci când trebuie să ieșim pe ușă, machiajul este pus cum trebuie pe față, dar mai puțin la locul lui unde ar trebui să stea în sertar, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă organizați mai bine. Ei bine există soluții și pentru acest gen de situații, tocmai pentru a identifica cu ușurință fiecare produs chiar dacă a fi superorganizată nu este punctul tău forte.

Produsele pe care le folosești zilnic

În primul și în primul rând, trebuie verificat cu minuțiozitate ce produse avem în kit. Acestea, ulterior, trebuie organizate în funcție de frecvența cu care sunt folosite. Respectiv, structurate mai întâi cele folosite pentru machiajul de zi, adică cele folosite mai des.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Și aici avem nuanțele naturale, discrete de make-up, inclusiv fondul de ten, anticearcănul și pudra.

Produsele pentru ocazii speciale

Clasa următoare o reprezintă produsele de make-up ce sunt folosite pentru ocazii, gen culori speciale cu texturi și intensitate diferite față de produsele pentru machiajul diurn.

Cu siguranță aveți și produse expirate, de care vă vine greu să vă despărțiți, chiar dacă aproape nici nu le folosiți. Ei bine, acestea trebuiesc aruncate, indiferent de situație.

Produse pe care nu le folosești

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Și mai avem o categorie mai mică, formată din produse ce pot fi date. Aceste produse sunt primite, dar nu sunt potrivite specificului tenului vostru. Sunt rujuri pe care nu le folosiți niciodată, dar care ar face fericită una din prietene și, totodată, ar elibera spațiul pentru make-up.

Încercați să vă așezați produsele în recipiente speciale din plastic transparent. Le identificați mai ușor și câștigați timp în a le repera cu precizie. Fiind transparente, puteți vedea și nuanța produsului, mai ales când aveți mai multe produse de la același brand, iar ambalajul este același. Totodată, aceste etui-uri din plastic transparent sunt și ușor de întreținut curate, căci nu uitați de regulile de igienă ce trebuiesc respectate cu strictețe pentru a preveni orice afecțiune ce poate deriva de aici.

Inclusiv pensulele pot fi organizate în pahare de plastic transparente. Este preferabil ca forma paharelor să fie pătrată, ca atunci când folosim o pensulă groasă acestea să nu se dezechilibreze. Acum nu mai aveți nicio scuză în a nu găsi cu ușurință fardul căutat sau pensula preferată.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0