Ce sa nu faci cand aplici rujul permanent

Desi in aceasta perioada a anului se prefera gloss-urile pentru texturile lor lejere dar recunoscut lucru: se transfera imediat, deci nu persista.

Si daca ne gandim ca peste vara sunt multe evenimente unde trebuie sa fim aranjate dar fara sa stam cu stresul ca machiajul trebuie verificat foarte des, recomandarea mea pentru un astfel de context este sa purtati ruj permanent.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Textura acestui gen de ruj ne conditioneaza la cateva rigori ca efectul sa fie pe masura promisiunilor.

Hidratarea buzelor

Cel mai important este ca textura buzelor sa nu fie crapata de deshidratare sau arsura. Iar aici trebuie intervenit in prealabil cu un consum de apa adecvat si aplicarea frecventa a balsamului de buze. Insa, foarte important, chiar primordial as spune, inainte de aplicarea rujului, balsamul de pe buze trebuie demachiat sau sters. Pelicula de balsam determina ca textura de ruj sa patineze, adica sa nu adere cum trebuie si, un alt aspect negativ, determina oxidarea rujului ( nu va persista cat trebuie).

Cum aplicam rujul mat

In concluzie, rujul trebuie aplicat peste buzele hidratate si uniformizate cu fond de ten ( sau iluminator). Uniformizarea acestora in prealabil faciliteaza conturarea lor dar si persistenta sporita din partea rujului (lucruvalabil pentru orice tip de ruj).

Un alt lucru ce nu trebuie facut: sa nu aplicati pudra pe buze inainte de aplicarea rujului. De ce? Stratul de pudra determina textura de ruj sa devina si mai groasa si implicit devine mai greu de uniformizat pe buze si posibil chiar sa sparga formula de ruj prin efectul de pelicula de ruj crapata.

Putem aplica gloss deasupra?

Dupa ce s-a uscat pelicula de ruj este indicat sa nu mai reaplicati ruj ci doar gloss sau balsam de buze. Oricand puteti reveni la textura mata daca absorbiti balsamul cu ajutorul unui servetel prin gesturi de tapotare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Trebuie sa luati in calcul ca o mancare grasa (ulei sau grasime) poate dizolva foarte usor si cel mai persistent ruj. Nu uitati ca acest gen de produs persistent se demachiaza cu un demachiant bifazic (1/2 apa si 1/2 ulei). In cazul in care nu aveti la indemana acest tip de demachiant este suficient sa aplicati pe discheta de demachiant cateva picaturi de ulei de masline, cocos sau migdale.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0