Probleme pe care ti le pot cauza produsele de make-up

Produsele de make-up iti rezolva unele probleme, mascand micile imperfectiuni precum cosurile, ridurile fine sau sprancenele prea rare. Pe de alta parte insa, daca nu esti precauta, este posibil sa ai multe probleme din cauza produselor de make-up.

probleme-infectii-produse-machiaj-expirate-toxice

Infectii la nivelul ochilor – rimelul este folosit cu scopul de a iti face genele mai lungi, mai dese si ai curbate, insa de multe ori iti poate cauza infectii la nivelul ochilor. La nivelul genelor se regasesc bacterii, care ajung pe peria rimelului, iar apoi in recipientul acestuia, unde se pot multiplica in voie. In timp, bacteriile se multiplica din ce in ce mai mult si asa cresc sansele ca tu sa te alegi cu o infectie la niveul ochilor. Pentru a preveni acest lucru este recomandat sa arunci rimelul dupa fiecare 3 luni si sa il inlocuiesti cu unul nou. Astfel, reduci sansele de a te pricopsi cu o infectie ori cu o alergie. De asemenea, este complet interzis sa folosesti la comun cu alte persoane rimelul tau. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu numai rimelul poate cauza infectii la nivelul pielii, ci si pensulele de make-up necuratate in mod corespunzator. Bacteriile care ajung pe perii pensulelor de make-up se multiplica si ajung sa iti declanseze infectii. Pentru a preveni acest lucru sa se intample, asigura-te ca iti cureti pensulele de make-up in mod constant si corespunzator. Spala-te cu apa calda si sapun cel putin o data la doua saptamani. Lasa-le apoi sa se usuce in mod natural. Intre timp, le poti dezinfecta o data la cateva zile cu ajutorul unei solutii speciale sau chiar cu un amestec facut din cantitati egale de spirt si apa.

 

 

Dermatita de contact – dermatita de contact este o afectiune dermatologica care presupune inflamarea pielii si simptome precum prurit si eczema. Acest tip de dermatita apare in urma contactului pielii cu o substanta daunatoare si dispare dupa incetarea contactului cu substanta respectiva. Cremele si unguentele folosite pentru estomparea simptomelor si de ajutor in tratarea dermatitei de contact. Fondul de ten, crema de fata, demachiantul si orice alt produs cosmetic folosit iti poate declansa o dermatita de contact. Important este sa depistezi care dintre produsele folosite iti cauzeaza probleme si sa il inlocuiesti cu unul hipoalergen. Vopseaua de par, cremele antirid pe baza de retinol precum si unele creme pentru tratarea acneei cauzeaza cel mai des reactii alergice la nivelul pielii. Daca observi o reactie alergica in urma utilizarii unui produs cosmetic, renunta imediat la folosirea acestuia si monitorizeaza cu atentie pielea.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ce trebuie sa faci pentru a preveni problemele cauzate de produsele cosmetice

  • Achizitioneaza-ti produse de calitate si evita produsele de provenienta indoielnica, care contin ingrediente de calitate slaba ce pot interactiona intr-un mod neplacut cu pielea ta.
  • Renunta imediat la produsele cosmetice care iti declanseaza iritatii.
  • Arunca produsele cosmetice dupa ce depasesc termenul de valabilitate.
  • Nu lasa produsele cosmetice deschise, fara capac, intrucat aerul si praful care patrund in recipientul acestora iti pot cauza serioase probleme de sanatate.
  • Nu folosi produsele cosmetice la comun cu alte persoane.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0