Plus 50: stylingul potrivit atunci cand ai peste 50 de ani

Se spune ca nu e bine sa intrebi varsta, contul si numarul kilogramelor.

Va promit ca nu am de gand sa atac teritorii delicate decat daca vin si cu solutii pe masura. Iar singurul loc in care ma pricep cu adevarat in a da sfaturi este, desigur, hair stylingul.

plus-50-stylingul-potrivit-atunci-cand-ai-peste-50-de-ani

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Am scris o multime despre trenduri sezoniere, ingrijire, solutii pentru crestere rapida, reparare, refacere etc, fara insa a puncta un element esential - varsta.

Femeile sunt, in opinia mea, frumoase la orice varsta. Iar reteta pentru a atinge acea stralucire se numeste incredere si multumire de sine. Am mai spus: sunt avocatul libertatii interioare. Daca va place, go for it. Ori va fi o binecuvantare, ori o lectie.

Insa, ca sa trecem la subiect, ce facem, doamnelor, atunci cand avem o varsta asimilata social cu maturitatea deplina? Odata cu anii, podoaba capilara sufera, la randu-i, niste modificari si nu doar la nivel de culoare. Foliculii sunt afectati, textura, grosimea firului se schimba etc. Asadar, tinand cont de aceste transformari e bine de retinut ca exista o serie de reguli care asigura un styling de succes atunci cand treceti de 50 de ani.

 

 

Alegeti varianta scurta. De ce? Datorita simplitatii, conturului clar si liniei discrete si elegante. Tunsorile valorate, complicate, bogate pot imbatrani.

Tintiti cut-ul versatil. Lungimea ideala - scurt si mediu. Poate ca in urma cu 10-15 ani parul era bogat si buclat natural. E firesc acum sa nu mai fie asa. Nu incercati sa refaceti linia din tinerete. Lucrati nu pe amintire ci pe ceea ce aveti in prezent. Frumusetea vine in orice forma si dimensiune ;).

Tineti cont atunci cand va decideti de culoarea aleasa, de textura actuala a firului, de stilul de viata, de trasaturile faciale si de inaltime si constitutie. Un cut potrivit varstei trebuie sa va lumineze tenul, sa va intinereasca, sa va dea un aer de prospetime, discretie si sarm.

Bobul in varianta sa clasica, inventata de Vidal Sassoon in anii 60, e alegerea ideala.  Bobul, in sine, e foarte versatil si democratic. Lung, scurt, mediu, filat, drept, in cascada, asimetric, cu sau fara breton - it goes. Are o flexibilitate interna greu de atins de catre alte cut-uri.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Daca v-ati saturat de bob iar linia faciala va pemite, incercati pixie. Elegant si feminin, iesit din mainile mai sus-amintitului Sassoon si purtat cu gratie de catre Mia Farrow in Rosemary's Baby. Astazi, la aproape 60 de ani, Sharon Stone da lectii de gratie iar Judy Dench, la 82 de ani demonstreaza versatilitatea pixie-ului. Un pixie reusit evidentiaza linia barbiei si deschide, lumineaza fruntea.

Altfel, nu uitati ce spunea Coco: "pana la urma, totul e la discretia noastra".

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0