Cum abordezi cele patru motive serioase pentru care iti cade parul: stres, genetica, scalpul sensibil si schimbările hormonale

Parul vesnic tanar! Din experienta va spun ca oricine vrea sa isi pastreze coama de la 20 de ani si la 50. In terorie, spre deosebire de barbati, 25 de regenerari succesive le protejeaza pe doamne de aparitia calvitiei, gratie hormonilor feminini. Totusi, caderea parului nu ocoleste pe nimeni. Semnalul de alarma este cand incepeti sa gasiti fire de par peste tot sau chiar sa il pierdeti cu pumnul. Nu intrati in panica, pierderile spectaculoase de par sunt cele mai putin grave. Pot face diferenta intre podoaba capilara a unei femei de 20 de ani si cea a unei femei de 50 de ani. Cauzele sunt multiple si merge de la lipsa de fier si aminoacizi si pana la agresiunile mecanice. Insa, dincolo de acestea, caderea parului se accelereaza cu varsta si devine evidenta - fire rupte, radacini din ce in ce mai departate, coada de cal din ce in ce mai subtire, la 50. 

Ca stilist iau intotdeauna in considerare mai multi factori atunci cand clientele se plang ca isi pierd firele de par.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De cele mai multe ori, dincolo de mici greseli de ingrijire, varsta, mostenirea genetica, stresul, inflamatia scalpului si schimbarile hormonale sunt factori decisivi in pastrarea podoabei capilare. Atunci cand vorbim de incarcatura genetica, putem face destul de putin. De exemplu, dermatologii recomanda, de obicei, tratamente pe baza de minoxidil. Asadar, daca in familie aveti un istoric marcat de pierderea parului, mergeti la dermatolog si, pe langa schema de tratament, completati de gamele profesionale care va stau la dispozitie.

Stresul, dietele drastice si schimbarile hormonale reprezinta si ele factori de importanta cruciala ce determina caderea parului la femei. De exemplu, puteti constata ca va pica parul la trei luni de la o trauma majora suferita. Biotina si suplimentele cu zinc va vor fi prescrise cel mai probabil iar ca ingrijire, stilistii recomanda gamele de ingrijire suava care incorporeaza minerale si uleiuri hranitoare.

Scalpul iritat si sensibil cauzeaza caderea parului. Un caz aparte de scalp iritat il reprezinta aparitia matretii. Aceasta reprezinta o dereglare a microflorei naturale de la suprafata pielii capului, cauza principala fiind ingrijirea necorespunzatoare. Disconfortul teribil al aparitiei matretii se atenueaza prin sampoane care hidrateaza pielea si firul de par.

Solutia universala, cura anti-cadere

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Orice cura anti-cadere trateaza cu eficacitate simptomele imbunatatind starea de confort. De la samponarea cotidiana ce revigoreaza si moral, atunci cand va vopsiti parul (vopsitul nu e un factor de risc), continuati cu masajele specifice care trateaza pielea capului prost irigata. Odata cu varsta parul e din ce in ce mai uscat si mai solicitat, incepe sa se subtieze, este mai greu de coafat si este subtire la pipait. Daca se rareste, acoperirea imperfecta a pielii capului aduce cu sine probleme estetice. Noile linii de produse si suplimente hranitoare sunt capabile sa dopeze firul de par, conferindu-i mai multa substanta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0