Ingrediente din sampoane care combat matreata

Matreata iti da batai de cap? O serie de sampoane din comert promit sa te scape de aceasta problema, eliminand definitiv matreata, insa stii care sunt, de fapt, ingredientele care au capacitatea de a face acest lucru posibil?

Nu te mai lasa pacalit de reclamele de la produsele cosmetice care iti promit ca iti rezolva orice problema ai avea, insa in realitate rezultatele se lasa asteptate. Citeste pe eticheta produselor ingredientele care se regasesc in compozitia acestora, astfel incat sa stii exact care produs va functiona, indepartand matreata.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente din sampoane care combat matreata

Exista cateva ingrediente active din sampoane care pot elimina matreata, insa care au si capacitatea de a preveni reaparitia acesteia. Aceste ingrediente actioneaza in mod diferit, fiecare fiind eficient in anumite situatii. Unele sampoane contin chiar mai multe ingrediente active care combat matreata, sporindu-se astfel sansele de reusita ale acestora.

Gudron de carbune – acesta este obtinut atunci cand carbunele este transformat in carbune cocs sau in gaz. Acest ingredient activ este eficient in cazurile agresive de matreata, cauzate de psoriazis, intrucat are capacitatea de a incetini procesul de regenerare celulara. Dezavantajul acestui ingredient anti-matreata consta in faptul ca are un miros extrem de neplacut.

 

 

Acid salicilic – acidul salicilic este un cel mai vechi, dar si cel mai comun ingredient activ folosit pentru indepartarea matretii. Acidul salicilic exfoliaza pielea si elimina atat matreata, cat si micile “cojite” ce apar uneori la nivelul scalpului. Acesta trebuie insa folosit cu moderatie pentru ca este destul de agresiv si poate deshidrata pielea foarte tare. Persoanele alergice la aspirina ar trebui sa evite produsele cosmetice pe baza de acid salicilic.

Piritionat de zinc – piritionatul de zinc este eficient in tratarea matretii aparute din cauza unei infectii fungice la nivelul scalpului. Acesta trateaza si dermatita seboreica, regland secretia de sebum de la nivelul scalpului. Multe dintre sampoanele anti-matreata de pe piata contin piritionat de zinc, datorita eficientei sale in tratarea matretii.

Sulfura de seleniu – sulfura de seleniu are proprietati antifungice, insa inhiba totodata si regenerarea celulara. Asta inseamna ca acest ingredient activ este eficient atat in tratarea matretii cauzate de dermatita seboreica, cat si in tratarea celei cauzate de psoriazis.

Sulf – sulful nu numai ca trateaza matreata, insa calmeaza si senzatia de mancarime de la nivelul scalpului. Rareori sulful are insa efectele dorite daca este folosit de unul singur. Acesta este folosit adesea, in sampoane, alaturi de acidul salicilic.

Climbazole – climbazole este un ingredient cu proprietati slabe anti-fungice. Acest ingredient este eficient in tratarea matretii blande, nu in caz de probleme grave cu matreata.

Ciclopiroxolamina – proprietatile sale antifungice fac din ciclopiroxolamina un ingredient adesea folosit in tratarea matretii, mai ales ca previne dezvoltarea bacteriilor la nivelul scalpului. Dupa tratamente indelungate, pot aparea iritatii la nivel cutanat, precum si prurit.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ketoconazol – acest ingredient activ este extrem de puternic, asa ca se regaseste numai in produsele dermatologice prescrise de medic. Formele agresive de matreata sunt tratate de medici, de regula, cu ketoconazol.

 

Sursa foto: Shutetrstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0