Parul degradat: cum lupti cu varfuri despicate, electrizare sau deshidratare?

Trecerile bruste de la aer rece la aer cald, frecarea cauzata de palarii, sepci, saluri, caciuli, afecteaza structura naturala a firului de par si cuticulele cauzand, de cele mai multe ori, lipsa formei, lipsa volumului si, implicit, incredere de sine scazuta...

Asadar, doamnelor, cum combatem cele mai comune probleme care apar in cazul parului degradat? Am sa va explic, pas cu pas, ce aveti de facut pentru a castiga aceasta batalie.

Problema #1: par si scalp uscate

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Solutia: Caldura, acerul conditionat, acoperirea capului cu esarfe sau palarii inrautatesc situatia si sustin uscarea parului, a scapului si a pielii. Un scalp uscat inseamna matreata, iritatie, mancarime - intr-un cuvant, o sumedenie de neplaceri.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a face fata situatiei, incercati un balsam lichid pe baza de apa, pe care il spray-ati, zilnic, pe par si scalp. Daca va spalati zilnic pe cap (poate mergeti des la sala sau aveti un stil de viata foarte stresant), puteti dilua samponul in multa apa astfel incat sa nu uscati pielea capului si nici sa nu pierdeti, in totalitate, uleiurile secretate in mod natural de scalp. O alta modalitate de a mentine nivelul hidratarii, il reprezinta felul in care aplicati balsamul. Clatiti cu apa foarte calda (atentie, la limita suportabilitatii) astfel incat firele sa se dilate, aplicati balsamul si ramaneti cu el toata noaptea. Indepartati-l prin spalare, dimineata.

Problema #2: par lipsit de volum, turtit si electrizat

Solutia: parul electrizat este una dintre cele mai neplacute probleme si intervine cand aerul este foarte-foarte uscat iar parul intra in contact cu fibrele din care sunt facute palariile, hainele, gentile. Incercati fixativele cu formula pe baza de apa: hidrateaza radacina, reduc electrizarea si dau volum.

Problema #3: varfuri despicate

Solutia: varfurile despicate sunt greu de tratat. Spun greu, pentru ca exista protocoale care sa atenueze si chiar sa le repare. Dar, ca sa preveniti despicarea incercati sa folositi balsamul pentru a inchide varfurile despicate si sa tundeti de fiecare data cand aveti ocazia.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0