Păr deteriorat: chiar există tratamentul-minune care ne fereşte de foarfecă?

Păr uscat și vârfuri despicate? Pentru 58% dintre femei, spun studiile, părul deteriorat este o grijă majoră. Nu le e străină căutarea neobosită a şamponului sau a măştii-minune, cea care a funcţionat pentru prietena cea mai bună sau pentru mama, în urmă cu zeci de ani.

Ce e părul deteriorat?

O hidratare slabă a firului. Nivelul normal de umiditate pentru părul sănătos este de aproximativ 10%. Uscarea excesivă prin diminuarea umidităţii din interiorul firelor capilare din cauza factorilor de mediu agresivi (vânt, soare puternic), din cauza folosirii ustensilelor de uscare şi coafare, din cauza dietei necorespunzătoare sau din cauza producţiei insuficiente de sebum face părul casant, fragil şi cu tendinţă de electrizare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un păr deteriorat are întotdeauna nevoie de o îngrijire deosebită, la fel de importantă fiind şi prevenţia prin includerea în ritualul de frumuseţe a măştilor de păr sau prin hidratarea corespunzătoare în dietă zilnică.

Care sunt cauzele majore ale deteriorării părului?

1. Căldura excesivă: provenită de la uscătorul de păr, placa de îndreptat sau de la ondulator reprezintă prima sursă a deteriorării părului. Desigur, nu aici e problema ci în faptul că nu ne protejăm şi omitem să folosim produse care nu fac altceva decât să acţioneze ca o barieră de protecţie. Serul, masca de păr sau balsamul sunt indispensabile.

Dacă părul este uscat, ustensilele de coafat se folosesc la cea mai mică temperatură. Doar firele groase rezistă temperaturilor ridicate. Cât puteţi de des lăsaţi părul să se usuce fără să folosiţi foenul.

2. Soarele: părul, ca şi tenul trebuie protejat de soare. Rezele UV, clorul din apa de la piscină, transpiraţia, apa dură de la duş toate strică echilibrul intern al firului de păr. Cea mai eficientă metodă de a identifica ce produs de îngrijire solară ţi se potriveşte începe cu o vizită la salon. Gamele profesionale sunt din ce în ce mai atente şi nu duc lipsă de produse pentru toate buzunarele şi standardele. Când faceţi plajă folosiţi o pălărie cu boruri largi. După ce înotaţi în apa sărată sau în piscină e foarte important să vă spălaţi imediat părul cu produse compatibile.

3. Neatenţia şi forţarea mecanică a părului. Nu există clientă care să nu îmi spună, atunci când îi descâlcesc părul, că nu ar avea atât de multă răbdare în a-l descurca, preferând să tragă de el...

Vopsitul acasă, folosirea şamponului sau a balsamului prea concentrate lasă o pojghiţă de reziduri pe scalp ce duce la mâncărime, scalp uscat şi iritaţii. Sunt lucruri pe care le facem fără să ne dăm seama, în fiecare zi. Recomand, de exemplu, ca o vopsea să nu fie cu mai mult de trei tonuri mai închisă sau mai deschisă decât culoarea naturală a părului. Înainte de culcare prindeţi părul - după ce l-aţi descurcat cu o perie lată din păr natural de cal - pentru că ajută la o mai bună distribuire a sebumului produs de scalp pe toată suprafaţa firelor capilare, evitând apariţia eternelor vârfuri despicate. Dacă aveţi părul lung, optaţi pentru un coc relaxat. Pentru părul scurt, folosiţi pernele din mătase care exercită o mai mică frecare asupra firelor de păr.

Citeste si Coafura răsucită

Cum scap de vârfuri despicate şi păr deteriorat?

Regula de aur pentru regenerarea firelor capilare este să tundeţi vârfurile la fiecare 6-8 săptămâni, chiar mai frecvent dacă va coafaţi părul regulat cu placa sau ondulatorul. Sfatul meu e să nu vă tundeţi acasă folosind instrumente de tăiat necorespunzătoare (lamă, forfeca neascuţită).

Jumătate din femeile care vin la salon - cu aproximaţie, sunt însă interesate dacă există şi alt tip de tratament care le poate feri de eternul tuns. Saloanele profesionale pun la dispoziţia clientelor tratamente de reparare în funcţie de stadiul degradării firului. Contruit în jurul complexului molecular APTYL 100 reparatar şi regenerator, reactivat prin repetărea tratamentului acasă, a dat şi dă rezultate.

În altă ordine de idei, pentru cei care nu au încredere în tratamentele profesionale - deşi sunt bazate pe ani buni de cercetare, există întotdeauna alternativa naturistă. Pe suviţele umede puteţi aplica ulei de jojoba sau de cocos, lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute şi apoi spălaţi. Nu uscaţi cu foenul şi nici nu frecaţi cu prosopul după baie.

O mască de păr excelentă presupune amestecul a două părţi egale de miere şi de ulei de măsline. Aplicaţi pe părul umezit şi îndepărtaţi după 30 de minute. Efectuat de cel puţin două ori pe luna, ajută la regenerarea părului deteriorat şi deshidratat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Doamnelor, pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să apăsaţi butonul Întreabă Expertul DOC.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0