Oxidarea machiajului: de ce isi schimba fondul de ten nuanta pe parcursul zilei

Ti se intampla sa te uiti intr-o oglinda la jumatatea zilei si sa observi ca ai fata portocalie? Acest lucru se intampla pentru ca fondul de ten oxideaza – iata de ce se petrece procesul de oxidare, dar si cum il poti impiedica!

Procesul de oxidare este o reactie ce apare atunci cand uleiurile naturale ale pielii intra in contact cu pigmentul din fondul de ten. Din aceasta cauza, femeile cu tenul gras sunt mai expuse riscului de a avea de-a face cu transformarea nuantei fondului de ten pe parcursul zilei, pe masura ce trec orele si pielea produce tot mai mult sebum.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Mai mult decat atat, si uleiurile din fondul de ten contribuie la oxidare, de aceea ar trebui alese fondurile de ten pe baza de apa, nu cele pe baza de ulei.

Oxidarea nu se manifesta intotdeauna prin capatarea unei nuante portocalii. Uneori, culoarea fondului de ten se inchide pe parcursul zilei.

Cum sa previi oxidarea fondului de ten

Exista cateva metode prin care poti scapa de modificarea culorii fondului de ten, prin prevenirea oxidarii acestuia – iata despre ce este vorba!

Citeste ingredientele de pe eticheta si alege intelept fondul de ten – mineralele sunt mai expuse fenomenului de oxidare, ceea ce inseamna ca ar trebui sa eviti fondurile de ten care au dioxid de titan, oxid de zinc si oxid de fier in cantitati mari. Bineinteles, nu toate femeile trebuie sa evite fondurile de ten cu concentratii mari de minerale – de pilda, este foarte probabil ca femeile cu tenul uscat sa nu aiba nicio problema cu un asemenea produs de make-up.

Un alt pont de pret ar fi sa alegi un fond de ten care sa contina vitamina E, resveratrol si alti antioxidanti, intrucat acestia combat stresul oxidativ care poate favoriza oxidarea.

Schimba-ti baza de machiaj – o crema hidratanta foarte grasa va favoriza, de asemenea, oxidarea machiajului pe fata ta. De aceea, e indicat sa folosesti, mai degraba, un primer hidratant cu textura usoara pe post de baza pentru fondul de ten. In acest fel, reduci considerabil riscul de modificare a culorii fondului de ten pe parcursul zilei.

Un primer potrivit tenului tau va actiona precum o bariera de protectie a tenului, care nu va permite amestecarea pigmentilor din fondul de ten cu uleiurile naturale ale pielii, deci va impiedica astfel oxidarea.

Mentine-ti pielea mata pe parcursul zilei, cu tot felul de strategii – tenul gras este, asa cum am spus deja, predispus oxidarii. De aceea este important sa mentii sub control nivelul de uleiuri naturale de la suprafata pielii. In acest sens, iti vei spala tenul in fiecare dimineata, inainte de a te machia, cu un gel de curatare pentru ten gras. Apoi, pe parcursul zilei, vei folosi servetele absorbante pentru tenul gras, care absorb sebumul. O pudra libera, translucenta, reaplicata pe parcursul zilei, absoarbe sebumul in exces, asa ca ar trebui sa iei in calcul folosirea unui asemenea produs.

Cu cat tenul este mai mat, cu atat riscul de oxidare si de modificare a culorii pielii tale este mai mic.

Foloseste o nuanta mai deschisa a fondului de ten – daca machiajul tot isi modifica culoarea pe parcursul zilei, alege din prima faza o nuanta cu 1-2 tonuri mai deschisa, astfel incat modificarea de culoare sa nu te afecteze atat de tare.

Renunta la fondul de ten – daca nu reusesti sa controlezi fenomenul de oxidare, indiferent de strategiile adoptate, poate e cazul sa renunti la acesta si sa folosesti, mai degraba, o crema pigmentata de tip BB cream sau CC cream. Nefiind atat de pigmentate precum fondul de ten, acestea oxideaza mult mai greu.

 

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0