5 ingrediente naturale cu care poti curata tenul gras
5 ingrediente naturale cu care poti curata tenul gras
5 ingrediente naturale cu care poti curata tenul gras
Tenul gras este dificil de ingrijit intrucat exista riscul fie sa nu il curatam asa cum trebuie si sa apara acneea, fie sa il curatam intr-o maniera mult prea agresiva si sa il deshidratam.
Pentru a preveni problemele mentionate mai sus, tenul ar trebui curatat cu ingrediente naturale, care il hidrateaza fara sa il incarce si, totodata, il curata fara sa il usuce.
Radiatiile solare, poluarea, produsele cosmetice folosite si dereglarile hormonale sunt inamicii frumusetii tenului tau, insa poti contracara efecte pe care acestea le au, acordand tenului tau atentia de care are nevoie.
Un produs de demachiere homemade este benefic in primul rand pentru ca stii exact ce ingrediente iti aplici pe piele, asigurandu-te astfel ca acestea nu au efecte nedorite.
Ingrediente naturale cu care poti curata tenul gras
Uleiul de masline
Demachierea cu ulei este potrivita pentru tenul gras, chiar daca poate parea ciudat in prima faza. Uleiul de masline este un ingredient eficient atunci cand vine vorba despre curatarea tenului, iar specialistii sunt de parere ca acest ulei mentine pH-ul pielii echilibrat, ceea ce inseamna ca iti hraneste pielea, fara sa lase aspectul uleios de care fugi.
Cum se procedeaza: pune-ti cateva picaturi de ulei de masline intr-o palma, apoi incalzeste-l prin frecarea mainilor. Maseaza-ti fata folosind miscari de masaj circulare, lasa uleiul de actioneze in jur de 1-2 minute, apoi indeparteaza-l cu ajutorul unui prosop imbibat cu apa calduta.
Miere si lamaie
In timp ce zeama de lamaie este acida si curata sebumul in exces, mierea hidrateaza si calmeaza pielea inflamata.
Amesteca 2 linguri de miere cu 1 lingura de zeama de lamaie si completeaza cu apa daca nu are consistenta dorita. Aplica acest amestec pe ten si lasa-l sa actioneze pret de 10 minute, apoi indeparteaza cu apa calduta, masand usor fata.
Ulei de musetel
Musetelul are proprietati antiinflamatoare si calmante, insa totodata stimuleaza circulatia sanguina si reduce cantitatea de sebum secretata de catre glandele de la nivelul fetei.
Prepara un ceai de musetel folosind 1 pliculet de ceai si 1 cana de apa, iar daca ai la indemana, adauga si 15 picaturi de ulei esential de musetel. Raceste ceaiul si foloseste-l pe post de lotiune tonica.
Rosie si castravete
Rosia si castravetele, impreuna, curata in mod eficient tenul gras. Rosia indeparteaza murdaria, machiajul si sebumul, dar totodata ilumineaza pielea, in timp ce castravetele asigura un aer proaspat pielii tale.
Da pe razatoare ½ castravete si 1 rosie de dimensiuni reduse. Poti folosi si blenderul pentru a transforma ingredientele intr-o pasta. Aplica solutia obtinuta pe fata, apoi las-o sa actioneze in jur de 15 minute si indeparteaz-o folosind apa din belsug.
Otet de mere
Acidul malic din otetul de mere indeparteaza mizeria, celulele moarte, dar si sebumul in exces. Totodata, otetul de mere echilibreaza si pH-ul pielii. Ai grija insa sa eviti zona ochilor daca iti demachiezi tenul cu otet de mere.
Dizolva 1 lingura de otet de mere in 3 linguri de apa si imbiba o discheta demachianta in acest amestec. Foloseste apoi discheta pentru demachierea tenului.
Sursa imagine: Shuttertock