Ombré sau bronde: pledoaria blondului pentru orice femeie

Blondul a fost, din toate timpurile, etalonul de aur al frumuseţii clasice şi a încoronat cu gloria sa o galaxie întreagă de vedete. Şi, în aceeaşi măsură, a avut parte de propria sa revoluţie. Pe toate tonurile.

Mereu mitic, blondul ţine locul întâi în trendurile anului şi proiectează purtătoarea în lumină plină, deşi, paradoxal, nu va fi niciodată atât de strălucitor precum un păr închis la culoare. Blondul angelic sau fatal, de la Marilyn şi Bardot la Sharon Stone, de la Deneuve la Madonna, a fost simbolul unei anumite imagini a feminităţii, uneori atât de defăimată. Astăzi el se declină într-o infinitate de nuanţe subtile de la caramel, de la blondul bebe, de la blondul nordic, de la blondul alună sau miere până la ombre şi bronde.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ultimele două fac subiectul articolului de astăzi. Efecte ce au început să câştige teren încă din 2008 şi sunt încă foarte cerute de clientele care îmi trec pragul. Uneori, însă, sunt şi foarte confundate. Aşadar, doamnelor, ce e bine să ştim când cerem ombre sau bronde :). Ambele colorizări mizează pe contrast, una are tonuri mai subtile, cealaltă, mai evidente.

Ombré

Culoarea: ombré hair propune o estompare graduală a culorii, de la rădăcină spre vârfuri. Ne aminteşte de felul în care arată părul atunci când revenim după câteva zile bune de plajă, după ce e expus la soare şi sare. Miza acestui efect este armonia cromatică şi este foarte bine reprezentat pe toate nuanţele de la şaten la ciocolatiu, castaniu şi, desigur, blond pe care le putem regăsi pe toată lungimea firului de păr.

Stylingul: fiind un efect multi-tonal, ne scapă de două griji: pare şi natural, şi cool. Se asortează perfect look-urilor chic, moderne dar şi aerului casual, relaxat. Cel mai bine e pus în evidenţă de ponytailul înalt sau de împletituri sofisticate ori relaxate.

Sfat: ombré cere îngrijire permanentă şi este un look care se potriveşte perfect cu zilele de vară şi cu personalitatea puternică a purtătoarei.

Bronde

Culoare: brondul marcheează o nouă generaţie de culori. Nici blond, nici şaten. Ci ambele, simultan: un adevărat cameleon. Subtilă dar şi ţipătoare, îmbină tonuri deschise - în care lumina se reflectă şi îi dau un finish glossy, şi tonuri închise - care îi conferă profunzime compactă şi o structurează.

Stylingul: greu de definit, surprinzător, atrăgător, misterios şi sofisticat, lasă impresia unui "je ne sais quoi" about it! E perfect pentru stylingurile relaxate precum Hollywood waves sau beach waves.

Sfat: brondul e pentru femeile care ezită între tonurile închise şi cele deschise dar vor să iasă în evidenţă prin declaraţii îndrăzneţe şi...subtile :).

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Doamnelor, pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să apăsaţi butonul Întreabă Expertul DOC.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0