Mare, sare şi soare: și cu părul ce facem?

Luna mai a ajuns la final aproape, vacanţa ne bate la uşă. Poate o să spuneţi că mă pripesc dar, marile branduri deja au început ambuscada produselor estivale.

Femeile sunt regine de mare şi de soare în timpul verii şi, deşi bronzul e unul din obiectivele celor 90 de zile de căldură, protecţia ar trebui să fie privită cu cel puţin la fel de mult interes. Combinaţia redutabilă de raze UV, apă şi sare are efecte explozive şi absolut agresive pentru păr.

Frumosul blond de vacanţă care face bine la moral şi pune în valoare arămiu pielii e...doar o culoare...decolorată. Ascunde un fir deteriorat, ars, deshidratat, despicat. Ajunge să pipăi părul pentru a-ţi da seama că se simte o textură mai aspră, aproape însetată.

Cum ne protejăm părul

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aşadar, înainte ca temperaturile văratice să îşi facă de cap prin capul nostru, m-am decis să vă las cele şase reguli ale protecţiei preventive.

Protecţia preventivă înseamnă că folosim uleiuri specifice, produse de îngrijire ultra-protectoare şi şampoane foarte hrănitoare imediat ce părul a fost expus la soare.

Uleiul hrănitor se aplică înainte de şamponare cu câteva ore şi se lasă părul acoperit cu un prosop.

Şamponul special se aplică diluat cu apă.

Masca se aplică pe şuviţele lungi (până la 1 cm distanţă de rădăcina părului) şi se lasă să acţioneze vreo 10 minute.

Clătirea îndelungată, până ce părul scârţâie, terminând cu apa rece pentru a determina strângerea solzilor de cheratină din care e alcătuit firul de păr.

Preuscare în aer liber, înainte de brushing.

Iar dacă la plajă v-aţi uitat produsul special de protecţie, nu ezitaţi să vă ştergeţi pe păr mâinile cu ce a rămas pe ele după ce v-aţi uns corpul cu cremă solară.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Retine! Ca si pielea, parul poate suferi daca este expus unei cantitati prea mari de radiatie UV. Ca sa stii cand organismul tau si-a luat doza suficienta de UVA si UVB, peste care mecanismele de aparare sunt depasite si pot interveni pericolele de arsura, patare, deteriorare a parului si imbatranirea pielii, obisnuieste sa folosesti Sun Meter, un produs recomandat de Societatea Romana de Dermatologie pentru educarea expunerii sanatoase la soare, pentru persoanele de orice varsta, de la copii, la varstnici .Un senzor inteligent sub forma de plasturi sau bratari, care te avertizeaza prin virarea culorii ca este momentul sa aplici masuri de protectie sustinute. 

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0