8 mituri despre lotiunea de plaja, demontate

Lotiunea de plaja este indispensabila pe timp de vara, insa sunt informatiile pe care le detii despre aceasta corecte? Iata cele mai comune mituri despre lotiunea de plaja, demontate.

Nu e necesara lotiunea de plaja in zilele in care este innorat – FALS!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Adevarul este ca radiatiile solare penetreaza norii asa ca si in zilele innorate trebuie sa folosesti lotiune de plaja cu factor de protectie UV.

Daca produsele cosmetice folosite au factor de protectie UV, nu mai ai nevoie de lotiune de plaja – FALS!

Fondul de ten are, in general, factor de protectie UV, la fel si pudra, insa asta nu inseamna ca nu mai ai nevoie de protectie solara. De regula, produsele au factor de cel mult 15-20, iar pe timp de vara este recomandat sa folosesti factor de protectie de minimum 30.  Asadar, foloseste o lotiune de plaja pentru fata pe post de baza de machiaj si astfel pielea ta va fi complet protejata.

Daca folosesti autobronzant nu mai ai nevoie de protectie solara – FALS!

Unele produse autobronzante au factor de protectie impotriva raditiilor solare, insa acesta este valabil cel mult 2 ore de la aplicare. Asadar, pentru a fi protejata in permanenta, este necesar sa folosesti o lotiune de plaja.

Lotiunea de plaja se aplica o singura data si te protejeaza toata ziua – FALS!

Nu este suficient sa aplici lotiunea de plaja dimineata ori cand ajungi pe plaja sau la piscina pentru a fi protejata toata ziua. Lotiunea de plaja trebuie reaplicata la 3-4 ore, iar in cazul in care intri in apa, chiar la 2-3 ore pentru a beneficia de protectie.

Nu ai nevoie de lotiune de plaja daca te bronzezi fara sa te arzi – FALS!

Daca pielea nu ti se inroseste si nu te pricopsesti cu arsuri solare, nu inseamna ca esti protejat de radiatiile UV, ci doar ca pielea ta se innegreste direct, nu trece prin etapa de inrosire.

 

 

Nu trebuie sa aplici lotiune de plaja decat cand te duci la plaja – FALS!

Multi oameni au senzatia ca lotiunea de plaja trebuie aplicata numai atunci cand merg la plaja. Aceasta idee preconceputa este extrem de daunatoare intrucat in timpul verii e nevoie de protectie solara in permanenta. Chiar si atunci cand mergi cu masina si razele soarelui trec prin geamul masinii, ai nevoie de protectie solara.

Nu ai nevoie de lotiune de plaja daca ai pigmentul pielii inchis la culoare – FALS!

Persoanele care au tenul inchis la culoare au senzatia ca au o “bariera protectoare” impotriva radiatiilor solare, ceea ce este complet neadevarat. Radiatiile solare ne afecteaza pe toti in aceeasi masura, indiferent de culoarea pielii.

Lotiunea solara trebuie aplicata la orele pranzului – FALS!

Lotiunea de plaja trebuie aplicata atat la primele ore ale diminetii, cat si la orele amiezii, nu numai la pranz. Radiatiile UV sunt prezente pe toata perioada zilei, nu numai in intervalul orar 10-16. Este adevarat insa ca in acest interval orar radiatiile sunt mult mai puternice.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0