De ce e recomandat sa te vopsesti la salon?

In alta ordine de idei, pot la fel de bine sa intreb "de ce te-ai tunde la salon?...", nu? Si asa ne-ar fi mult mai clar raspunsul. Si totusi, atunci cand vine vorba de vopsit, intrebarea este recurenta in ciuda evidentei pe care o implica si, mai ales, in ciuda motivelor pentru care ar fi indicat sa alegeti vopsitul la salon ca alternativa primara.

Desigur, vopsitul acasa presupune economie de timp, de bani. In aceeasi masura, insa, putem aduce in discutie, din prima clipa, drept contra-argument, faptul ca produsele din salon sunt profesionale si se incadreaza intr-un protocol de ingrijire.

Asadar, ajungem rapid la al doilea argument in favoarea salonului: expertiza.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Din acelasi motiv pentru care veniti la salon pentru tuns: odata ajunse aici va lasati pe mana unui expert care lucreaza in fiecare zi cu paleta de culori. A stapani arta colorizarii nu e asa de simplu precum credeti. De aceea, la nivel inalt, exista stilistii si tehnicienii de culoare care trec prin tarininguri intensive si rafinate (si examene pe masura) pentru a avea dreptul de a taia si de a vopsi :).

Unul dintre cele mai mari "neajunsuri" ale vopsitului acasa este lipsa variantelor. Avem o singura culoare in cutie pentru toate variantele de nuante naturale de care dispunem. In cazul salonului, dispunem de o varietate de nuante de baza care sunt mixate in functie de tipicul coloristic al fiecareia dintre dvs. In aceeasi masura, coloristul stie protocolul corect de aplicare al culorii. Mai stiti momentele acelea in caer culoarea isi pierde stralucirea foarte repede sau varfurile devin mai inchise la culoare decat radacinile? Acestea se intampla din cauza faptului ca aplicam singure vopseaua acasa, cu o formula care e generala pentru toate tipurile si nuantele de par.

Nu ma intelegeti gresit, colorizarea acasa poate iesi grozav insa, daca nu stii chitibusurile aplicarii vopselei poate deveni o ruleta ruseasca. Daca vorbim aplicat despre decolorare, de exemplu, un demers do-it-yourself nu e cel mai potrivit. Decolorarea are riscurile ei chiar si la salon: concentratii crescute de substante care pot ataca firul de par daca ulterior nu e aplicat protocolul de ingrijire.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe de celalalta parte, vopsitul in salon ia timp si costa mult mai mult decat vopsitul acasa. Insa, beneficiati de consultanta si know-how-ul expertilor si minimizati riscul de a va afecta firul de par. Aplicarea corecta implica o durata de viata ridicata a vopselei pe firul de par - prelungita si prin mentenanta ulterioara. In plus, tehnicianul este capabil sa creeze efecte din nuante minimizand, pe masura ce culoare se duce si parul creste, impactul diluarii. Atunci cand vopsim in slaon, vopsim cu obiectivul de a mentine aerul fresh cat mai mult. Iar acesta se mentine prin produse de ingrijire si prin tehnica folosita. Uneori, linia de crestere nici nu se mai observa.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0