Cum sa scapi de punctele negre

Cine nu se confrunta cu puncte negre? Fie ca apar pe frunte, fie ca apar pe zona nasului sau pe barbie, punctele negre sunt inestetice si ne pot da mari batai de cap. Iata cum poti scapa de ele atat acasa, cat si cu ajutorul medicului sau al cosmeticienei.

Punctele negre pot fi scoase fie cu ajutorul degetelor, fie cu un dispozitiv metalic special conceput pentru scoaterea acestora. Indiferent de procedura aleasa pentru scoaterea punctelor negre, este indicat sa ne ocupam de aceasta problema imediat ce iesim din dus. Asta pentru ca aburii si caldura din baie dilata porii si faciliteaza scoaterea punctelor negre. Cu cat punctele negre ies mai usor, cu atat pielea este mai putin agresata si arata mai bine la finalul procedurii.

Cum extragem corect punctele negre

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe nas, pe pielea curata si apoi uscata, se aplica un strat gros de crema sau vaselina cosmetica. Se asteapta cinci minute si apoi se pune o bucata de folie de plastic peste crema. Cu ajutorul unui prosop de dimensiuni reduse se aplica o compresa fierbinte, pe care o veti lasa timp de cinci minute pentru o dilatare completa a porilor.

Apoi, cu ajutorul unghiilor invelite in tifon, incercati sa indepartati punctele negre prin presare. Daca dupa trei incercari nu s-a curatat toata suprafata, nu mai insistati pentru ca exista riscul sa spargeti capilarele. Stergeti zona cu ajutorul dischetelor si, dupa aceasta interventie, aplicati imediat o crema fluida.

Cum prevenim reaparitia punctelor negre

Dupa ce punctele negre sunt scoase, exista sanse mari ca acestea sa reapara la scurt timp. Poti preveni acest lucru sa se intample prin folosirea unor tratamente la indemana.

Daca esti adepta produselor cosmetice, poti folosi o crema de fata pe baza de retinol, care nu numai ca trateaza punctele negre, insa previne si reaparitia acestora. Un dezavantaj al acestor creme ar putea consta in faptul ca iti deshidrateaza pielea foarte tare.

Daca, pe de alta parte, preferi produsele din gospodarie pentru combaterea punctelor negre, e bine de stiut ca exista cateva variante eficiente.

De pilda, amestecul obtinut din apa si o aspirina pisata, aplicat odata la cateva zile pe zonele cu probleme, nu permite punctelor negre sa se formeze din nou.

Totodata, si exfolierea regulata a fetei cu un scrub DIY facut din sare si demachiantul pe care il folosesti de obicei, va preveni reaparitia punctelor negre.

 

 

Ar trebui, de asemenea, sa renunti la produsele cosmetice pe baza de ulei, fie ca vorbim despre creme, fond de ten sau demachiant. Acestea faciliteaza acumularea de sebum si uleiuri ale pielii la nivelul porilor, favorizand aparitia punctelor negre. Mare atentie la lotiunile de plaja sau cu SPF – acestea au tendinta de a avea o textura densa, care poate bloca porii si favorizeaza aparitia punctelor negre atat pe fata, cat si pe alte zone din corp – umerii, bratele.

Spala-ti fata cel putin de doua ori pe zi, pentru a indeparta uleiurile acumulate la nivelul fetei. Poti alege un gel de curatare antibacterian, mai ales daca ai tenul gras.

O vizita la medicul dermatolog, precum si una la salonul de infrumusetare pentru un tratament cosmetic, iti vor fi de mare ajutor in lupta impotriva punctelor negre.

Medicul dermatolog iti poate prescrie, la nevoie, chiar si un tratament medicamentos, daca punctele negre nu dispar cu ajutorul altor metode. Medicamentele pe baza de vitamina A, de pilda, impiedica acumularea uleiurilor pielii la nivelul porilor si stimuleaza totodata regenerarea celulara de la nivelul pielii. In cazuri mai rare, poate fi nevoie chiar de un tratament pe baza de antibiotice, daca motivul aparitiei punctelor negre este o infectie bacteriana.   

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0