Cum să îți aranjezi bretonul când vrei să îl lași să crească

Creșterea bretonului poate fi un proces anevoios, în timpul căruia ți se va întâmpla adesea să nu știi cum să îți aranjezi părul. Așa că avem câteva idei salvatoare, care te vor ajuta să-ți aranjezi părul astfel încât să arate bine, în ciuda faptului că ai un breton prea lung pentru a arăta bine și prea scurt pentru a putea fi coafat cu ușurință.

În primul rând, este important să ai răbdare și să îți accepți părul așa cum este. Bretonul va crește într-un anumit mod și este important să îi oferi timp să se așeze natural. În timp ce bretonul crește, este important să îl tai, câte puțin, periodic pentru a evita apariția unor zone despicate sau a unui aspect neîngrijit.

Este dificil de spus cât timp va dura să îți crească bretonul, deoarece punctul de plecare contează cel mai mult aici. Inutil să mai spunem că bretonul scurt este cel mai dificil de crescut. Pe de altă parte, bretonul perdea (curtain bangs), care este la modă, arată bine în fiecare etapă a procesului și se transformă treptat în piese care încadrează fața.

Idei pentru aranjarea bretonului în creștere

Recomandările experților DOC.ro

Oricum ar fi, ar fi bine să-ți ții bretonul departe de față în timpul tranzițiilor. De fapt, există câteva moduri uimitoare de a stiliza bretonul într-un mod în care nimeni nu va suspecta că ai unul!

Dă-ți bretonul pe o parte 

Dacă ai avut breton drept și vrei să renunți la el, trage-l pe o parte. Acesta va fi prea scurt pentru a sta natural pe o parte, așa că va fi necesar să îl fixezi într-un fel – ceara de păr este ideală în această situație. Încălzește puțină ceară de păr între degete, apoi trage-ți firele de păr din breton către partea pe care vrei să ții bretonul. Pentru ca părul să stea așa cum vrei, e recomandat să îți dai bretonul pe o parte încă de când îți usuci părul cu uscătorul de păr.

Desparte bretonul în două cu o cărare pe mijloc 

Începe prin a aplica puțin gel la rădăcini, în partea din față a firului de păr, când părul este umed. Apoi, usucă-l cu o perie mică și rotundă. Folosește duza de pe uscătorul de păr pentru a direcționa părul în față, pe frunte, apoi folosește peria rotundă pentru a direcționa mijlocul și capetele părului înapoi, astfel încât să creeze un efect de perdea care se deschide și încadrează fața.

Împletește-ți bretonul 

Folosește bretonul pentru a-ți face o împletitură deosebită. Fă-ți cărare pe o parte, apoi împletește-ți părul, coborând cu coada către ureche. Fixează coada împletită cu un elastic de păr transparent, din silicon. Restul părului îl poți lăsa drept, dar îl poți și ondula.

Prinde-l cu agrafe 

Se poartă accesoriile de păr, așa că poți profita de acest trend pentru a-ți prinde bretonul în timp ce crește. Îndreaptă-ți tot părul cu placa, apoi fă-ți o cărare pe mijloc. Folosește fie ceară de păr, fie gel, pentru a-ți trage bretonul de pe față, apoi prinde-l cu câteva agrafe metalice pe cel de pe partea stângă, dar și pe cel de pe partea dreaptă. De asemenea, îți poți fixa bretonul cu agrafe și pe o singură parte.

Fă-ți împletituri boxer braids 

Fă-ți cărare pe mijloc, apoi împletește-ți două cozi boxer braids, denumite și împletituri duble franțuzești, începând de la frunte. Dacă îți ies șuvițe din breton din împletituri, fixează-le cu ceară de păr.

Răsucește-ți bretonul pe o parte 

Dacă vrei să obții o coafură cu un iz boem, răsucește-ți bretonul, lăsând volum la rădăcină, apoi prinde-i vârfurile cu o agrafă, deasupra urechii. Poți apela la acest truc și dacă îți lași părul desprins, dar și dacă îl prinzi într-o coadă sau într-un coc.

Prinde-l într-o coadă în vârful capului 

Dacă îți prinzi tot părul într-o coadă în vârful capului, vei putea să îți prinzi și bretonul. Pentru un aer sofisticat al cozii, ia o șuviță din coadă și răsucește-o în jurul elsticului de păr, astfel încât să îl maschezi. Prinde această șuviță cu o agrafă de coc.

Poartă o bentiță lată 

O bentiță lată te va ajuta să maschezi bretonul care nu a crescut încă suficient de mult. Poți purta bentiță și dacă îți lași părul desprins, dar și dacă îl prinzi. Important este să o fixezi foarte bine, astfel încât șuvițele din breton să nu “evadeze”.

 

 

Alte ponturi utile pentru creșterea bretonului:

  • Utilizează produse de styling - Produsele de styling pot ajuta la aranjarea bretonului și la păstrarea lui într-un anumit stil. Poți utiliza spray de păr, gel sau ceară pentru păr pentru a aranja bretonul. Aplică produsul pe vârful degetelor și masează-l în breton. Apoi, utilizează degetele pentru a-ți aranja bretonul în stilul dorit.
  • Hidratează-ți bine părul în perioada aceasta, întrucât deshidratarea îți va face bretonul să fie și mai neascultător și să stea în toate direcțiile. 
  • Filează-ți bretonul, chiar dacă îl lași să crească, pentru că părul să ți se aranjeze mai bine în perioada de tranziție. Un breton filat va fi mai ușor de dat pe o parte și de coafat.
  • Poartă pălării, berete, căciuli și alte accesorii pentru a-ți masca bretonul în creștere, ori de câte ori ai ocazia. 
  • Folosește măști de păr, dar și suplimente alimentare cu vitamine și nutrienți necesari firului de păr, pentru a accelera creșterea bretonului. 
  • Nu ceda și nu îl tunde, oricât de mult ți-ai dori acest lucru în unele zile. Dacă ai luat decizia de a-ți tunde bretonul, nu te abate de la planul tău doar pentru că îți este foarte greu să îl coafezi. La un moment dat, tot te vei confrunta cu această problemă.

Să-ți crească bretonul poate fi un proces destul de dificil - durează mai mult decât crezi și de aceea este esențial să cunoști coafurile care te vor ajuta să treci de faza ciudată a lungimii bretonului. Dacă bretonul tău este prea lung pentru a fi purtat peste față, dar prea scurt pentru a putea fi aranjat corect pentru forma feței tale, sfaturile de mai sus cu siguranță sunt pentru tine și ar putea să-ți facă fiecare dimineață mai ușoară.

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Modulation of Hair Growth Promoting Effect by Natural Products”, autori: Seyeon Park and Joomin Lee - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8706577/ 
“Advances in hair growth”, autori: Dmitri Wall, Nekma Meah, Nicole Fagan, Katherine York and Rodney Sinclair - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8808739/
“Healthy hair: what is it?”, autori: Rodney D Sinclair - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18004288/ 


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0