Breton, trendul verii. Trei stiluri care te scot din mulţime

Nimic nu e mai interesant decât o femeie care are grijă de ea. Pantofii, genţile, parfumurile, accesoriile sunt schimbate aproape la fiecare sezon, cu regularitate, oricine internalizand acest aspect cu schimbările de look.

Însă, de foarte puţine ori, conştientizăm cât de tare ne poate pune în valoare un styling nou. O tunsoare făcută "altfel", o nuanţă care ne complimentează tenul sau ochii. E ceva extrem de corect, de firesc şi de natural în a vedea o femeie care are grijă de părul ei. Simbol al feminităţii şi al frumuseţii, astăzi felul în care ne aranjăm devine, mai mult ca oricând, un statement. Într-o secundă, o femeie poate trece de la business la street style sau de la adorabilă la sexy. Totul stă în tunsoare. Iar anul 2016 e paradisul din acest punct de vedere. Versatilitatea, personalitatea, libertatea şi confortul străbat ca un curent toate tendinţele.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Astăzi vreau să va vorbesc despre fabulosul breton, ridicat la rang de simbol în anii 60 şi care, de vreo doi ani, cunoaşte o reinventare creativă ce îi dă meritul de a fi discutat. Şi chiar pus pe lista de dorinţe pentru clasica tunsoare de la finalul verii, când nici nu am vrea să renunţăm la lungime dar ne şi dorim o schimbare şi o revigorare. Tunsori cu breton, breton asimetric, tunsori bob cu breton: poate veţi spune că e incomod, că ia mult îngrijirea lui, că îşi pierde repede formă. Poate. Dar...

Fie că avem în vedere cut-ul clasic, blockstyle, purtat de Rihanna sau Emma Stone, cel franjurat al lui Lily Collins, asimetric a la Kerry Washington sau, favoritul meu, cel în formă M, cu cărare pe mijloc purtat de Alexa Chung - se găsesc variante de armonizare atât cu personaitatea cât şi cu căldură de afară.

Bretonul se alege în funcție de forma feței

Pentru faţa în formă de inima - frunte lată, pomeţi alungiţi, barbie ascuţită & faţa alungită - frunte şi obraji înguşti şi lungi: favorit este bretonul asimetric franjurat, care încadrează ochii şi care prin jocul texturilor echilibrează. Pentru faţă alungită trebuie evitat bretonul scurt.

Pentru faţa rotundă - obrajii plini, maxilar nu foarte proeminent, merge că o mănuşă bretonul clasic, drept sau cel în formă de M. Nu e recomandat cel scurt.

Pentru faţa pătrată - fruntea lată, pomeţii proeminenţi şi maxilar puternic, ideal este bretonul asimetric, tuns în scări, uşor franjurat pentru că îndulceşte trăsăturile. La polul opus se află bretonul scurt.

Pentru faţa ovală - cea mai echilibrată dintre toate, frunte înaltă şi pomeţi fini, e potrivit orice tip de breton.

Bretonul 2016 - trei stiluri care te scot din mulţime

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Messy - te face mai tânăra şi mai jucăuşă. Oricât de lung ar fi părul, bretonul messy aduce acea schimbare de care aveai nevoie.

Extra-scurt - combinat nu doar cu părul lung dar şi cu cel scurt, efectul bretonului extra-scurt este minunat. Nu e sâcâitor, nu intră în ochi, nu acoperă - din contra, luminează şi eliberează. O combinaţie deosebită o reprezintă bobul scurt cu breton scurt. Bobul scurt masculinizează iar acest tip de breton îl îndulceşte. Aplicarea lui pe părul lung cere atenţie pentru a nu dezechilibra dar efectul, atunci când iese, e uimitor.

Grand Clasique - combinat cu bobul clasic, în culori ţări precum blondul nordic sau brunetul, reprezintă cheia eleganţei pe final de vară. Oriunde mergeţi veţi fi observată.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0