Coafuri simple și rapide: cum să îți aranjezi părul în 5 minute

Indiferent de situație, toată lumea vrea să arate bine și să aibă un păr bine aranjat. Poate ai dormit o jumătate de oră în plus și ești în criză de timp dimineața, înainte să pleci la serviciu? Iată câteva coafuri rapide, pentru care nu ai nevoie de mai mult de 5 minute!

Din fericire, există o mulțime de coafuri rapide pe care le poți face în doar câteva minute, astfel încât să arăți bine și să te simți bine în pielea ta. În acest articol, vom discuta despre câteva coafuri rapide pe care le poți face în 5 minute sau mai puțin.

Trage-ți părul pe o parte 

Dacă nu ai timp să îți îndrepți părul sau să îți faci bucle, pune accentul pe cărare. Aplică două picături de ulei de păr pe palme, apoi freacă-ți palmele între ele pentru a încălzi uleiul și trece-ți degetele prin păr. La final, fă-ți repede o cărare pe o parte și fixează-ți părul cu agrafe, astfel încât să rămână așa cum l-ai așezat. Finisează cu puțin fixativ la final și ești gata de plecare.

Recomandările experților DOC.ro

Pune-ți o bentiță 

Dacă nu ai timp să te coafezi și vrei să obții o coafură simplă, dar de efect, folosește o bentiță. Piaptănă-ți părul, fă-ți cărarea așa cum o preferi, apoi pune-ți o bentiță care să atragă atenția. Poți folosi și o eșarfă pe post de bentiță. Dacă ai părul nespălat, poți pulveriza șampon uscat la rădăcină, care absoarbe sebumul în exces și oferă volum coafurii tale.

Răsucește-ți șuvițele din față 

Dacă nu ai timp să îți coafezi părul, îl poți răsuci în așa fel încât să pară coafat. Asta înseamnă că îți vei face o cărare pe mijloc sau pe o parte, iar șuvițele din față le vei răsuci și le vei fixa apoi cu agrafe. În acest fel, vei obține o coafură simplă, cu aspect îngrijit, în mai puțin de 5 minute. Pentru un plus de strălucire, poți pulveriza puțin lac de păr la final.

Împletește-ți părul într-o coadă 

Dacă te grăbești, mergi la sigur cu o împletitură. Piaptănă părul rapid, apoi împletește-l și prinde-l cu un elastic subțire, din silicon. Pentru un efect wow, prinde peste elasticul de păr un batic din mătase, făcând o fundă voluminoasă. Nimeni nu va bănui că nu ai avut timp să te coafezi.

Coada de cal 

Nimic nu este mai simplu în materie de prins părul decât celebra coadă de cal. Dacă ai părul drept, prinde-ți părul într-o coadă la ceafă și răsucește în jurul elasticului o șuviță de păr. Pe de altă parte, dacă ai părul ondulat, îl poți prinde într-o coadă în vârful capului. Dacă ți se pare că e prea ciufulit, transformă coada în coc, răsucind tot părul în jurul elasticului și fixând fiecare șuviță cu câte o agrafă de păr.

Coc la ceafă 

Aplică pe buricele degetelor puțină ceară de păr, apoi trage-ți părul deja pieptănat către ceafă și prinde-l cu un elastic de păr. Înfășoară podoaba capilară astfel încât să obții un coc bine definit, pe care îl vei prinde bine cu agrafe de coc.

Cocul dezordonat 

Dacă vrei un aspect mai casual, încearcă să faci un coc dezordonat. Pentru a face acest lucru, trage-ți părul într-o coadă de cal, dar nu-l strânge prea tare. Apoi, îndoaie părul în jumătate și fixează cu agrafe. Trage ușor părul pentru a-i da un aspect dezordonat. Poți să aplici puțin fixativ pentru a menține coafura în loc.

 

 

Poartă o pălărie 

Dacă părul nu vrea să stea indiferent de modul în care îl prinzi sau aranjezi, apelează la cel mai eficient truc: poartă o pălărie. Accesorizand ținuta cu o pălărie vei reuși să arăți bine, în ciuda faptului că părul tău nu este deloc aranjat.

Este foarte important să nu intri în panică atunci când constați că nu stai bine cu timpul. Păstrează-ți calmul și vei lua cele mai bune decizii. Dacă folosești produse de styling și accesorii de păr, nu ai cum să nu obții o coafură decentă în câteva minute. 

În cazul în care părul tău pare gras, apelează întotdeauna la șamponul uscat, care va rezolva această problemă. Unii hairstylisti folosesc chiar șamponul uscat pe părul curat întrucât acesta oferă volum podoabei capilare, făcând-o astfel mai ușor de coafat. Joacă-te cu părul tău și folosește tot ce ai la îndemână pentru a obține cele mai bune rezultate.

Alte sfaturi pentru a coafa părul rapid

Iată câteva sugestii pentru a îți aranja părul rapid și eficient:

  • Utilizează produse potrivite: Alegerea produselor de styling potrivite pentru tipul tău de păr poate face diferența în ceea ce privește rapiditatea aranjării. Cercetările arată că utilizarea unui șampon și balsam potrivit pentru tipul tău de păr poate reduce timpul necesar pentru coafare și îmbunătăți aspectul părului.
  • Folosește un uscător de păr de calitate: Un uscător de păr de calitate poate reduce timpul necesar pentru uscarea părului și ajută la obținerea unui aspect mai frumos și mai natural. Asigură-te că folosești setările potrivite pentru tipul tău de păr și îndreaptă aerul cald în jos pentru a minimiza deteriorarea părului.
  • Alege o coafură simplă: Optează pentru o coafură simplă și ușor de realizat, care nu necesită prea mult timp sau utilizarea uneltelor de styling complicate. O coadă de cal sau o împletitură simplă pot fi realizate rapid și pot arăta foarte bine.
  • Folosește un produs de styling multifuncțional: Utilizarea unui produs de styling multifuncțional, cum ar fi un spray sau o spumă pentru volum, poate ajuta la reducerea timpului necesar pentru coafare. Aceste produse pot fi aplicate rapid și pot oferi mai multe beneficii în același timp.
  • Optează pentru un stil natural: Un aspect natural și neîngrijit poate fi mai ușor de realizat și poate arăta la fel de bine ca o coafură elaborată. Utilizarea unui produs de texturare, cum ar fi un spray cu sare de mare, poate ajuta la obținerea unui aspect natural și dezordonat.

Acestea sunt câteva sugestii pentru a îți aranja părul rapid și eficient. Este important să îți cunoști tipul de păr și să utilizezi produse potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate.

Există o mulțime de coafuri rapide și ușor de realizat, care pot fi făcute în doar câteva minute. Indiferent dacă ai un program aglomerat sau doar nu vrei să petreci prea mult timp aranjându-ți părul, aceste coafuri te vor ajuta să arăți bine și să te simți bine în pielea ta.


Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Hair Cosmetics: An Overview”, autor: Maria Fernanda Reis Gavazzoni Dias - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/ 
“Hair care practices and structural evaluation of scalp and hair shaft parameters in African American and Caucasian women”, autori: Robin Lewallen, Shani Francis, Brian Fisher, Jeanette Richards, Jim Li, Tom Dawson, Katrina Swett, Amy McMichael - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26300276/ 
“Hair care and dyeing”, autor: Zoe Diana Draelos - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26370650/


Te-ar mai putea interesa și...


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0