Ce tunsoare te avantajează, în funcție de forma feței

Tunsoarea trebuie aleasă în funcție de forma feței dacă îți dorești să nu dai greș și să te pricopsești cu o tunsoare frumoasă, dar care te dezavantajează.
 
Ai intrat până acum într-un salon cu poza unei persoane publice pe care o admiri și ai rugat stilistul să te tundă asemeni pozei, iar apoi fie ai plecat cu o tunsoare frumoasă dar care nu se potrivește chipului tău sau ai primit un refuz categoric din partea stilistului? Ei bine, când îți dorești să alegi o nouă tunsoare, forma feței este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. La urma urmei, poți alege cea mai frumoasă și mai în trend tunsoare pentru părul tău, dar dacă aceasta nu se potrivește cu trăsăturile tale faciale, poți să fi sigură că o să pleci din salon nemulțumită.

Recomandările experților DOC.ro

Așadar, în loc să încerci cele mai noi trenduri doar de tragul modei, încearcă să selectezi un stil care se potrivește formei feței tale. Iar dacă nu te descurci singură în alegerea unui stil, îți recomandăm să ceri sfaturile unui specialist în domeniu. Indiferent dacă forma feței tale este ovală, rotundă, pătrată, alungită, în formă de inimă, diamant sau triunghi, o tunsoare potrivită te ajută să încadrezi trăsăturile într-un mod armonios, fără să modifici trăsăturile naturale.

Cum determini forma feței 

În acest moment, întrebarea ta ar putea fii – cum știu cu exactitate care este forma feței mele și ce tunsoare se potrivește? Multe persoane consideră că fețele lor sunt pur și simplu rotunde, în momentul în care se așează să deseneze un auto-portret, spre exemplu, cu siguranță, marea majoritate o să deseneze fie un chip rotund, fie unul oval. Ei bine, după cum aminteam mai sus, există mai multe forme ale feței, astfel, determinarea exactă poate să fie făcută în baza liniei părului, lățimea și lungimea feței și linia maxilarului.

Cel mai simplu mod de a aflat forma feței tale încadrează o oglindă sau un aparat de fotografiat. Astfel, prinde părul pe spate, într-o coadă, și lasă fața cât de mult posibil descoperită. Așează-te în fața unei oglinzi sau fă o poză, iar mai apoi trasează conturul pe oglindă cu un creion de machiat sau direct pe fotografie, având în vedere cele trei zone amintite în paragraful anterior: baza liniei părului, lățimea și lungimea feței și linia maxilarului.

Alternativ, poți încerca să măsori zonele importante ale feței. Concentrează-te pe lățimea sprâncenelor, a pomeților și a maxilarului și pe lungimea feței de la frunte până la bărbie, pentru a-i găsi proporțiile. Procedând astfel, ar trebui să poți vedea care formă specifică este cea care se potrivește cu dimensiunile notate. De exemplu, dacă fața ta are aceeași lungime și lățime, probabil că are fie o formă  pătrată, fie rotundă. Sau, dacă fața ta devine mai largă de la frunte până la linia maxilarului, probabil că este o formă de triunghi.
 
Alegându-ți tunsoarea ținând cont de trăsăturile chipului tău, te asiguri că ți se potrivește mănușă. Pentru a face însă asta, trebuie să știi exact care este forma feței tale – Iată cum poți afla!

Fața ovală 

În această formă de față, fruntea este mai lată decât bărbia, iar lungimea feței este aproape dublă în comparație cu lățimea.

Tunsori potrivite:

Femeile cu fața ovală sunt norocoase întrucât pot încerca orice tip de tunsoare. Acestea fiind avantajate atât de lungimea scurtă a părului, cât și de cea lungă. Așadar, te poți tunde în scări, poți alege un bob sau chiar o tunsoare pixie – îți va sta bine oricum.

Fața rotundă 

În trăsăturile acestei fețe obrajii sunt proeminenți, rotunzi, iar lungimea feței este aproape egală cu lățimea.

Tunsori potrivite:

Cea mai importantă regulă pentru femeile cu fața rotundă este să nu aleagă niciodată un bob drept, precum nicio altă tunsoare care presupune ca suvițele să fie de aceeași lungime. Așadar, forma în scări este cea mai bună prietenă ale femeilor cu fața rotundă. Poți alege orice tip de tunsoare, atâta timp cât este în trepte.

Fața pătrată

În trăsăturile acestei forme de față maxilarul este proeminent, bărbia pătrățoasă, iar fruntea și bărbia sunt aproape egale.

Tunsori potrivite:

Și în cazul femeilor cu fața pătrată începem cu tunsoarea care nu le avantajează – tunsorile până la linia maxilarului, precum bobul, este unul dintre exemple. Specialiștii sunt de părere că femeile cu fața pătrată sunt avantajate de bretonul tuns în forma literei “U” întoarse invers. Mai exact, acest breton pe mijloc este mai scurt și pe margini mai lung, astfel încât să încadreze chipul. În general, suvițele care încadrează chipul ar fi ideal să fie tunse în trepte.

Fața alungită

Fața alungită este adesea confundată cu fața cu formă ovală, fața alungită are o bărbie mai îngustă, cu forma ușor pătrată.

Tunsori potrivite:

Lungimea medie a părului este ideală pentru femeile cu fața alungită. Asta înseamnă că lungimea părului trebuie să fie până în dreptul bărbiei sau al umerilor. Și bretonul este o idee bună, fie el drept, filat sau pe o parte. Coafurile cu volum și buclele te avantajează.

Fața în formă de inimă

Femeile cu fața în formă de inimă au frunte și pomeți lați, cu maxilar și bărbie înguste.

Tunsori potrivite:

Un breton lung și filat, pe o parte sau drept, va echilibra proporțiile feței, făcând fruntea să pară mai mică. Lungimea părului ideală în cazul chipului în formă de inimă este până la umeri.

Fața în formă de diamant 

Această formă de față are ca trăsături o frunte îngustă, bărbie ascuțită și pomeți proeminenți.

Tunsori potrivite:

Un bob care depășește ușor linia maxilarului avantajează femeile cu fața în formă de diamant. Și tunsorile în scări sunt potrivite pentru această formă a feței.

Fața în formă de triunghi 

Această formă a feței are ca trăsături o linie puternică a maxilarului, mai lată în raport cu fruntea și o bărbie cu o formă pătrată sau plată.

Tunsori potrivite:

Pentru persoanele cu forma feței triunghi, este important ca tunsoarea să echilibreze maxilarul. Tunsorile în scări sunt potrivite pentru această formă a feței. Lungimea părului este de preferat să ajungă până la claviculă, cu lini superioare care se termină în jurul ochilor și pomeților. De asemenea, este important să eviți tunsorile drepte care accentuează maxilarul. Părul scurt este și el portivit acestei forme a feței, o tunsoare pixie “dezordonată” cu un breton scurt în lateral, tind să arate cel mai bine.
 
Dacă nu ești sigură de ceea ce ți se potrivește formei feței tale, poți cere sfatul unui hair stylist în salonul tău preferat. El te poate ajuta să găsiți împreună cea mai potrivită tunsoare pentru tine, astfel încât să te asiguri că o să te simți și o să areți minunat.

Sursa foto: Shutterstock
 


Te-ar mai putea interesa și...


Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0