Cum să faci un machiaj natural reușit

Acest gen de machiaj nu este nici unul invizibil în care nu se văd absolut deloc tușele de machiaj, dar totodată nu este nici unul sofisticat unde trăsăturile sunt pronunțate.

Prin noțiunea de natural se înțelege că subliniază de o manieră discretă trăsăturile fără a le modifica. Pentru a obține acest efect, trebuie să vă folosiți de o anumită tehnică, aplicată într-o cheie de lumină adecvată cu texturile și nuanțele de machiaj aferente.

Iluminarea tenului

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Este extrem de importantă pentru că ne arată clar unde trebuie ajustat sau să prevenim efectul de încărcare. Dacă purtați ziua acest machiaj, se impune să fie realizat la lumină naturală. Deseori aud că acest machiaj este realizat la lumina din baie, lumina ce este total diferită ca intensitate dar și ca ton de culoare față de cea naturală. Este destul de greu să imiți perfect prin lumina ambientală efectul de lumină naturală, în condițiile în care intervine si efectul de reflexie. Cu alte cuvinte, aveți nevoie și de pereți albi pe lângă acestă sursă de lumină. Respectând aceste condiții, puteți preveni demarcațiile, asimetriile sau alegerea greșită a nuanțelor de machiaj.

Tehnica pentru un machiaj natural

Aceasta se raportează la efectul dorit. Și cum ținta este un machiaj natural în care fața trebuie să pară odihnită prin cearcăne camuflate și pomeți înviorați, foarte importante sunt accesoriile cu care realizați acest efect. Aplicați fondul de ten cu pensula de fond de ten pentru un efect lejer și camuflați imperfecțiunile cu un corector fluid în nuanța similară cu cea a fondului de ten.

În schimb, corectorul pentru cearcăne trebuie să aibă efectul de luminozitate în jurul ochilor, motiv pentru care optați pentru o nuanță mai deschisă în raport cu cea a fondului de ten. Și pudra trebuie să respecte niște rigori de cromatică, mai ales că nu vreți să vă păteze față. Ideal ar fi să fie translucidă sau într-o nuanță mai deschisă decât cea a fondului de ten.

Texturi și nuanțe

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Și texturile joacă un rol important dacă vreți ca rezultatul să fie unul potrivit. Mizați pe texturi fluide pentru efectul natural pe care îl conferă. Un fond de ten fluid este mult mai indicat față de unul compact care uniformizează mai puternic tenul. Valabil și pentru corectoare ce expuse la lumina crudă a zilei vor descoperi exact dacă se potrivesc textura și nuanța. Pentru fardurile de pleoape, optați pentru o cromatică ce se împrumută din nuanțele tenului ca sa pară cât mai natural machiajul. O paletă de nuante de ivory, bej, taupe, grej, gri, maro sunt referințe potrivite pentru acest gen de look.

Pentru zona pomeților, se pretează un blush în tonuri de bej, roz cald, peachy. Rujul poate fi sub formă de textura hidratantă sau chiar gloss. De evitat texturile ultramate cu culoare plină pentru efectul de opacitate lipsit de transparența specifică machiajului natural.

Genele pot fi definite în nuanțe de maro sau un gri închis. De reținut că pentru acest gen de machiaj culorile trebuie folosite cu moderație, iar texturile cât mai potrivit alese pentru ca efectul să fie unul de inviorare a trăsăturilor pe fundalul unui look odihnit.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0