Cum poti revigora un chip obosit in 60 secunde

Dacă ai 60 de secunde la dispoziție, prin doar câteva gesturi poți arăta mai tonică și mai odihnită. Cum? Cu ajutorul unui creion de buze nude. Iată cum îți poți revitaliza fața cu ajutorul machiajului, dar și ce alte lucruri poți face pentru a arăta mai revigorată în general.

Fără să fie nevoie să fii un guru în ale machiajului, prin aplicarea unor gesturi simple se poate obține instant acest efect de revigorare. De ce ai nevoie? Doar de un creion de buze nude ușor satinat, însă în raport cu pigmentul tenului tău trebuie să fie mai deschis cu 2-3 tonuri pentru un efect de iluminare. Acest creion se aplică pe tenul uniformizat cu ajutorul fondului de ten, însă efectul poate fi aplicat și direct pe un ten curat.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Cum se aplică acest creion de buze nude pentru a revitaliza un chip obosit?

Prin efectul de iluminare, adică de subliniere a volumului feței, se vor evidenția acele trăsături care ar trebui să fie mai proeminente. Cumva este ca un joc cu volumul feței, însă atenție dacă proeminența unor trăsături este evidentă nativ - în acest caz se evită acest efect. De exemplu, pentru niște arcade foarte voluminoase nu se va aplica acest efect pentru că vor deveni și mai reliefate.

Prima zonă a feței care trebuie marcată astfel este zona arcadelor. Cu acest creion se trasează conturul de dedesubt al sprâncenelor. Cu ajutorul unei pensule mici late sau a degetelor se difuzează către zona ochilor, adică în jos. Evită să aplici creion peste firele din sprâncene.

Se trasează apoi câteva linii paralele pe partea de desupra pomeților și se difuzează prin tapotare cu ajutorul degetelor. Acest efect crează un efect de prospețime și marchează volumul feței, pentru că este vorba de o zonă a feței mai amplă.

O altă zonă care poate fi marcată este cea de sub ochi: zona cercănelor. Fiind vorba de o piele fină, acest creion de buze nude trebuie dozat foarte puțin. Cel mai indicat este să pui pe dosul palmei și de acolo să tapotezi cu ajutorul degetelor pe zona cercănelor pentru a obține un subtil efect de iluminare.

Și coama nasului poate fi marcată prin trasarea unei linii de-a lungul nasului pe centru. Apoi se tapotează până se observă un efect cât mai natural. Pentru micșorarea vizuală a dimensiunii nasului se mai poate aplica creionul pe sub aripioarele nasului. Dacă ridul nazogenian este prea vizibil, poate fi ușor iluminat și astfel se creează un efect de estompare.

În cazul în care comisurile buzelor au o tendință descendentă, pot fi marcate cu acest creion de buze nude și se creează astfel un efect de lifting al buzelor. Pentru un plus de volum la nivelul buzelor se poate aplica acest creion pe deasupra conturului nativ insistând pe zona arcului lui Cupidon. Un alt efect care completează volumul buzelor este de a marca muchiile proeminenete care fac legătura între nas și buze.

Se mai poate accentua și bărbia dacă este prea îngustă, prin marcarea cu creion a zonei din centrul ei. Și zona mandibulei poate fi evidențiată dacă forma feței este de inimă sau de triunghi. După evidențierea zonelor potrivite fiecărei tipologii de față se poate aplica pudra liberă translucidă pentru a fixa machiajul și se pot redefini foarte discret celelalte trăsături.

Toate aceste operațiuni trebuie realizate în lumina naturală și verificate în două tipuri de oglindă: una mică, pentru finisare, și o alta mai mare, pentru constatarea proporțiilor și simetriilor.

Machiajul, instrument pentru crearea unui aspect mai proaspăt al feței

În afara de folosirea unui anticearcăn și a unui iluminator, mai sunt câteva trucuri pentru a obține un aspect mai odihnit al feței:

Aplică un blush

Un blush poate adăuga culoare și mai multă viață feței. Alege o nuanță care se potrivește tonului pielii tale și aplic-o pe pomeți. Acest lucru poate ajuta la crearea unui efect de prospețime și la îmbunătățirea aspectului general al feței. Nu trebuie să exagerezi cu intensitatea culorii, e suficient să creezi un aspect natural.

Folosește un rimel

Rimelul poate face ochii să pară mai mari și mai deschiși, înlăturând ideea de somnolență. Aplică două straturi de rimel pe genele superioare și inferioare pentru a adăuga volum și lungime acestora. Acest lucru poate ajuta la crearea unui efect de ochi mari și la îmbunătățirea aspectului general al feței. Rimelul negru este o alegere clasică și sigură pentru toată lumea, făcând ochii să pară mai luminoși și mai mari, dar un rimel maro poate fi o alegere mai naturală și mai blândă. 

Rimelul mov poate fi o alegere potrivită pentru persoanele care au ochii căprui cu accente de verde sau auriu, dar și pentru cele cu ochii albaștri. Un rimel albastru poate accentua albastrul ochilor și poate crea un efect dramatic, iar în cazul unei persoane cu ochii negri, poate crea un contrast frumos și poate scoate în evidență albul ochilor. Un rimel verde poate accentua culoarea ochilor verzi și poate crea, de asemenea, un efect intens.

Aplică un ruj roz sau roșu deschis

Un ruj într-o nuanță mai aprinsă de roz sau roșu deschis poate adăuga culoare buzelor și poate face ca aspectul feței să pară mai proaspăt și mai odihnit. Alege, bineînțeles, o nuanță care se potrivește cu tonul pielii tale.

Ce mai poți face pentru a arăta mai odihnită, în general?

Un aspect important al frumuseții este să ai o față revigorată și odihnită. Chiar și atunci când nu dormi destul sau ești stresată, există câteva lucruri simple care te pot ajuta să arăți mai strălucitoare. Iată câteva câteva dintre cele mai eficiente metode pentru a obține o față mai revigorată și mai odihnită:

Relaxează-te

Primul pas pentru a arăta mai odihnită este să te asiguri că ești relaxată și că ai o stare de spirit bună. Dacă te simți stresată sau tensionată, este posibil să ai un aspect mai obosit. Închide ochii timp de câteva minute și concentrează-te pe respirația profundă și liniștitoare. Acest lucru poate ajuta și la reducerea stresului, și la îmbunătățirea aspectului feței.

Hidratarea este cheia

Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă și luminoasă. Consumul de apă în cantități suficiente ajută la eliminarea deșeurilor din corp și la a menține pielea mai sănătoasă. Atunci când pielea este bine hidratată, aceasta devine mai suplă și mai radiantă. Încearcă să consumi cel puțin opt pahare de apă pe zi și să folosești produse hidratante potrivite tipului tău de ten.

Exfoliază-ți pielea

Exfolierea este un proces important pentru eliminarea celulelor moarte și a altor impurități de pe piele. Odată ce acestea sunt eliminate, pielea devine mai fină și mai strălucitoare. Poți exfolia pielea cu un scrub facial delicat sau cu o perie de exfoliere. Poțin să-ți faci acasă un scrub natural din zahăr cu ulei, de exemplu, pe care îl poți folosi pe față și pe gât.

Aplică o mască hidratantă

O mască hidratantă poate fi un tratament rapid și eficient pentru a hidrata și revigora pielea. Alege o mască hidratantă care conține ingrediente active, cum ar fi acidul hialuronic sau aloe vera, și aplic-o pe față pentru 10-15 minute. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii și la reducerea oboselii.

Folosește un ser cu vitamina C

Un ser cu vitamina C poate fi foarte eficient pentru a îmbunătăți strălucirea pielii tale, mai ales dacă ai ajuns la vârsta a doua. Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la protejarea pielii de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete și a altor factori de mediu. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea apariției ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii.

Ai grijă la nevoile specifice ale tenului

Indiferent de tipul de ten, curățarea zilnică a feței este un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii. Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a îndepărta murdăria și excesul de sebum. Folosește un gel delicat care nu irită pielea și asigură-te că îl clătești bine cu apă caldă. După curățare, folosește un ser și o cremă care să se potrivească nevoilor pielii tale, fie că este grasă, uscată, sensibilă și așa mai departe. Dacă nu folosești produse adecvate, acest lucru se va observa.

Nu uita de mișcare

Transpirația poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării generale în multe feluri, așa că nu este prea surprinzător că exercițiile fizice pot influența și pielea. Exercițiile fizice pot oferi pielii o strălucire ușoară și pot ajuta pielea să arate ceva mai sănătoasă datorită fluxului sangvin crescut care apare atunci când te antrenezi. 

Prin creșterea ritmului cardiac și îmbunătățirea circulației sângelui, mișcarea poate ajuta la furnizarea de oxigen și nutrienți pielii, ceea ce o menține mai sănătoasă, la stimularea producției de colagen și de noi celule, deci putem spune că are nu doar un efect de revitalizare, ci chiar un efect de anti-îmbătrânire.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
AARP - 11 Ways to Look Well-Rested When You're Not
https://www.aarp.org/entertainment/style-trends/info-2019/tips-fixes-fighting-fatigue.html
RUSH - Tips for Healthier Skin
https://www.rush.edu/news/tips-healthier-skin


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

CELE MAI CITITE

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0