Cum aplici corect anticearcanul

Zona ochilor este cea care ne tradeaza oboseala, starea de sanatate, nivelul de deshidratare al organismului, pigmentarea pielii, problemele hormonale sau alergiile, dar mai ales varsta.

De ce apar cearcanele

Pielea din aceasta zona este foarte fragila, sensibila si receptiva la starile organismului. Pe langa pielea creponata specifica starii de deshidratare, o alta manifestare este aparitia cearcanelor atunci cand se instaleaza oboseala, diverse afectiuni ale organelor interne sau cand acestea sunt ereditare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Solutiile ce pot combate aceste cercuri inestetice din jurul ochilor sunt: consum optim de lichide, folosirea adecvata a cremei contur de ochi si folosirea corecta a anticearcanului. Varianta ultima va conditioneaza sa va identificati pigmentul cearcanelor pentru a le putea neutraliza.

Inainte de a enumera variantele cromatice ce pot camufla cearcanele trebuie mentionat faptul ca aceste texturi de corector pot fi aplicate pe sub fondul de ten, apoi se uniformizeaza fata cu fond de ten si se revine pe zona de sub ochi cu un iluminator cu o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten. La final, se fixeaza cu pudra intr-un ton mai deschisa decat fondul de ten. In acest mod, zona ochilor a fost camuflata, apoi uniformizata, dar si iluminata.

Nuantele de corector si folosirea lor

Nuanta corectorului folosit este aleasa in functie de culoarea tenului, precum si de problemele pe care dorim sa le mascam. Cearcanele in nuante de roz necesita corector in alta nuanta decat cearcanele in tonuri de verde.

Corectorul verde se foloseste daca cearcanele au pigment rosu, roz sau cu subton rosiatic. Acelasi corector poate fi aplicat si pe cosuri sau pe zona pometilor, puternic vascularizata.

Corectorul galben este recomandat pentru cearcanele movulii, insa este o nuanta ce poate fi folosita in general pentru persoanele care au pigmentul tenului in tonuri de galben.

Corectorul roz este ideal pentru cearcanele albastre, vinetii sau verzulii. Daca cearcanele sunt foarte pronuntate, atunci aceasta este nuanta ce trebuie folosita.

 

 

Cum altfel mai poti folosi anticearcanul in rutina de beauty

Anticearcanul poate avea mai multe intrebuintari – iata cum il mai poti folosi in rutina de infrumusetare zilnica:

Pentru estomparea zonelor rosii din jurul nasului – mai ales daca suferi de alergii, ai de-a face cu zonele rosii din jurul nasului. Aceste zone pot fi insa estompate cu un strop de anticearcan. Este foarte important ca acesta sa fie fixat cu ajutorul unei pudre matifiante, care mentine machiajul pe ten pe tot parcursul zilei.

Pentru mascarea imperfectiunilor – cosurile, cicatricile si semnele din nastere pot fi acoperite, de asemenea, cu anticearcan. In functie de nuanta imperfectiunilor, se alege culoarea anticearcanului potrivit.

Pentru corectarea machiajului – daca ai intins tusul prea mult pe pleoapa superioara si chiar daca ai sters, zona a ramas patata, poti aplica un strop ce anticearcan, peste care vei pune putina pudra pigmentata sau un strop de fond de ten, iar machiajul va fi din nou impecabil.

Greseli pe care le poti face atunci cand aplici anticearcan

Folosesti degetele pentru aplicare – degetele pot fi de ajutor in aplicarea anticearcanului, mai ales pentru ca acestea incalzesc produsul si usureaza aplicarea acestuia. Insa daca ai nevoie de o acoperire mare, e recomandat sa folosesti un burete special sau o pensula.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu iti fixezi anticearcanul cu pudra – straturile fac machiajul sa fie mai rezistent. De aceea, este foarte important ca anticearcanul sa fie acoperit cu un strat de fond de ten, insa nici pudra nu trebuie neglijata. E indicat sa se foloseasca o pudra translucenta, care va mentine anticearcanul la locul sau pe tot parcursul zilei.

Il folosesti dupa ce perioada de valabilitate se incheie – intrucat anticearcanul este folosit in doze foarte mici, e posibil sa uitam ca acesta are o perioada de valabilitate si sa il folosim dupa ce expira.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0