Frumuseţe ca odinioară: cum obtinem o coafura cu volum

Volumul şi-a recăpătat gloria demult apusă. Stylingurile glamour, tipice anilor 80, au revenit dar lipsite de finishul evident, băţos. Periile de volum, uscătoarele şi produsele de îngrijire şi de styling au început să fie din nou căutate sau... scoase din sertar.

Şi, dacă stau bine să mă gândesc, nu e foarte complicat să obţii faimosul efect supermodel: usuci, aplici fixativ pe degete şi apoi ţi le treci prin păr folosindu-le pentru a ridica, a da textură şi dinamism.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe lângă vârfurile deteriorate, lipsa volumului e următoarea cea mai mare grijă a majorităţii clientelor de la salon. De aceea şi predispoziţia de a cere coafuri vintage - pentru că acestea erau construite în jurul ideii de volum.

Ca sfaturi, pentru a obţine un volum cu bucle naturale şi lejere: porniţi de la felul în care vă spălaţi şi vă uscaţi părul. Nu frecaţi părul care e deja ud şi încurcat cu prosopul - pentru a-l usca mai rapid. Se va încâlci atât de tare încât veţi regreta cu siguranţă.

Părul trebuie să fie uscat în proporţie de 70% înainte de a fi expus uscătorului. Lăsaţi-l să se odihnească într-un prosop pentru a absorbi apa şi pentru a evita supraîncălzirea firului îmbibat prin folosirea uscătorului.

Limitaţi expunerea la aerul cald. Contrar opiniei generalizate, utilizarea îndelungată a uscătorului diminuează volumul.

Pentru a descâlci cu succes, folosiţi renumita tactică a uscării de la rădăcină, cu CAPUL ÎN JOS. Porniţi de la ceafă şi plimbaţi uscătorul de la baza gâtului spre creştetul capului. Repetaţi manevra de la dreapata la stânga şi apoi de la stânga la dreapta pentru a contracara sensul de implantare a firelor de păr şi pentru a spori volumul. Completaţi opera cu ajutorul foenului. Pulveriyaţi spray de volum. Luaţi şuviţe mari, ţineţi-le în sus, în aer, şi uscaţi. Tunsorile ce dau volum sunt cele în trepte. Nu evitaţi sprayurile pentru volum dar nici nu faceţi abuz. Ultimul lucru pe care vi-l doriţi e să aveţi un styling ţeapăn ca o cască de ciment.

De ce îmi place volumul atât de mult? Pentru că dă dinamism şi savoare. Şi accentuează aerul sexy.

Dacă vreţi să încercaţi ceva nebunesc la party-urile de vară, mergeţi pe un mohawk texturat. Îi dăm volum şi un aspect dezordonat studiat. Facem patru cozi de cal în creştet, de la ceafă spre frunte. Aranjăm într-o manieră relaxată părul în jurul elasticelor pentru a le acoperi şi pentru a da continuitate. Iar ca finish, puţin fixativ. E perfect pentru orice pool party.

Lookul dezordonat-studiat e ideal pentru a treia întâlnire cu tipul pe care chiar îl placi. Tapezi puţin rădăcinile, îl buclezi în exterior (lejer). După ce ai terminat, ţinând capul în jos, scutură lejer cu degetele şi dă cu fixativ. Usucă uşor vârfurile, dă capul înapoi pe spate şi foloseşte-te de degete pentru a-l aranja cât mai echilibrat în jurul feţei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Lookul airy french e ideal pentru zilele de birou. Îl usuci, îl buclezi lejer până la rădăcină, aranjezi cu degetele pentru a detensiona firele, foloseşte puţin fixativ pentru a asigura volumul pe creştetul capului. Strânge-l într-o coadă lejeră, păstrându-l messy şi aerat. Aşadar, doamnelor, răbdare să aveţi, pentru că există nenumărate variante de styling în care volumul aduce un plus de...stil.

Pentru întrebări, vă stau la dispoziţie. Apăsaţi butonul Întreabă Expertul.

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0